Terminaal zieke man (46) wint 1,3 miljard dollar met Amerikaanse loterij: “Nu kan ik een goede dokter zoeken”

Een terminaal zieke man heeft zomaar eventjes 1,3 miljard dollar (iets meer dan 1,2 miljard euro) gewonnen met Powerball, het Amerikaanse equivalent van Euromillions. Dat melden Amerikaanse media.

jvh
Bron: CBS, ABC

Cheng ‘Charlie’ Saephan (46) emigreerde in 1994 vanuit Laos naar de Verenigde Staten. Daar werkte de man jarenlang in de ruimtevaartindustrie, in de stad Portland. Acht jaar geleden werd bij de man kanker vastgesteld. Na een jarenlange strijd werd uitgerekend vorige week zijn laatste chemobehandeling uitgevoerd, want net nu blijkt de vader van twee jonge kinderen uitbehandeld.

Een drama voor het gezin. Saephan bad de afgelopen weken dan ook elke keer voor hij deelnam aan Powerball. “Ik schreef de getallen op een stuk papier dat ik onder mijn kussen legde, want ik had hulp nodig. Ik wilde niet sterven voor ik iets voor mijn gezin had gedaan.” Zijn gebeden werden verhoord: de man had alle 6 cijfers juist, een kans van 1 op 292 miljoen.

Gezien zijn gezondheidssituatie koos Saephan om het bedrag in één keer te laten uitbetalen. Dat scheelt wel een slok op de borrel: na belastingen blijft er nog zo’n 422 miljoen dollar over. “Ik hoop dat ik er nog even van kan genieten”, aldus Saephan op een persconferentie. “Maar ik zal nu in elk geval voor mijn gezin en mijn gezondheid kunnen zorgen. Om te beginnen door een goede dokter te zoeken.”

© AP

© AP

© AP

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer