Deze wandelaars wandelden de volle 50 km voor hun vriend Sem.© roger dreesen

Vrienden van zieke Sem (17) wandelen van Scherpenheuvel naar Peer: “You’ll never walk alone”

Peer/Scherpenheuvel -

Tweehonderd sympathisanten wandelden zaterdag van Scherpenheuvel naar Peer voor de 17-jarige Sem Vandervoort, die aan leukemie lijdt. “Om Sem en zijn familie in deze moeilijke periode een hart onder riem te steken”, zegt Flor Thoelen van KSA Peer.

Roger Dreesen

Zoals pelgrims hadden ook de vrienden van de familie van Sem Vandervoort hun reden om naar Scherpenheuvel af te zakken. “We vonden dat we iets moesten doen voor Sem. Hij lijdt aan leukemie en hij en zijn familie gaan momenteel door een moeilijke periode”, vertelt Flor Thoelen. Eerder ruilden een dertigtal medeleerlingen hun weelderige haarbos in voor een ‘broske’. Op die manier steunden ze hun vriend Sem, die voor de tweede keer vecht tegen leukemie.

LEES OOK. Meer dan 30 jongens scheren haren af om zieke Sem (17) te steunen: “Een geweldige kerel”

Enkele maanden geleden ruilden een dertigtal jongens hun weelderige haarbos in voor een ‘broske’. Dat deden ze ui steun voor Sem.© Dick Demey

Zaterdagmorgen om 6 uur - het was nog te vroeg voor een gebed maar kaarsjes branden kon wel - vertrokken tweeëntwintig Peerse wandelaars met de auto naar Scherpenheuvel. “De basiliek was nog gesloten toen we om 7 uur aan onze wandeltocht naar Peer begonnen”, vertelt papa Davy. Ook hij stapte de hele 50 kilometer af. De stevige wind en ook enkele regenbuien onderweg maakten het de wandelaars niet makkelijk. “Een lange en moeilijke wandeltocht. Maar we doen dit voor Sem en zijn familie”, zei Flor.

You’ll never walk alone, een boodschap die de wandelaars wilden overbrengen aan Sem, die momenteel in isolatie moet verblijven.© rdr

Isolatie

De wandelactie kreeg zo veel bijval dat de groep wandelaars onderweg gestaag groeide. De tweeëntwintig wandelaars wandelden voor één keer in de omgekeerde richting. “Want als je vanuit Peer vertrekt staat er in Scherpenheuvel niemand je op te wachten. Het moment van de dag moest onze aankomst worden bij het huis van Sem”, verduidelijkt Flor. Om de 10 kilometer was er een rust-, drink- en eetpauze en dan kon iedereen die dat wilde aansluiten, zo kon iedereen zijn wandelafstand zelf bepalen.

Bij de familie Vandervoort wachtte een warme en hartelijke ontvangst. Vanuit het raam bedankte Sem zijn vrienden en de ruim 200 wandelaars voor hun steun. Vandaar ging het naar de kantine van Racing Peer. “Sem kon niet mee, hij verblijft momenteel in isolatie. De komende weken krijgt hij stamceltherapie. Daarna volgt er nog chemo. Maar op dit moment gaat het goed met Sem”, aldus papa Davy. Of ze in Linde Peer, na deze warme succesvolle steuntocht op een mirakel hopen? “Sem is in goede handen bij de dokters. We zien het positief en rekenen dat het goed komt”, besluit Davy hoopvol.

Sem Vandervoort© rr

© roger dreesen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer