Alexander Blessin.© BELGA

Union-trainer Alexander Blessin blikt vooruit op derby tegen Anderlecht: “Het interesseert mij niet of ze nu wel of niet in vorm zijn”

“We zullen zien of de nederlaag van Club Brugge een effect heeft op hun prestaties in de competitie.” Union-trainer Alexander Blessin blijft kalm in de laatste rechte lijn van de Champions’ Play-offs.

vva

Union kijkt dit weekend stadsrivaal Anderlecht in de ogen, maar daar wilde trainer Alexander Blessin liever niet over praten. “Ik wil niet over Anderlecht spreken. We concentreren ons op onszelf. Het interesseert mij niet of ze nu wel of niet in vorm zijn. Of Dreyer en Schmeichel nu wel of niet spelen, maakt ook niet uit. Echt. We weten wat we moeten doen, gelijk wie speelt. We zijn klaar.”

Belangrijk drieluik

De Brusselaars staan voor een belangrijk drieluik met Anderlecht, de bekerfinale tegen Antwerp en Club Brugge. Al blijft Blessin er kalm onder. “We hebben een goed gevoel na de twee zeges. Ik zie vaker een glimlach in de groep en ik voel meer energie. Dat zien we bij elke oefening. De titelstrijd ligt nog volledig open vind ik. We zullen zien of de nederlaag van Club Brugge tegen Fiorentina een effect heeft op de prestaties in de competitie. Ik wil niet beginnen te rekenen, daar hou ik niet van. Er zijn alleszins nog drie teams in de running voor de titel.

“Ons vertrouwen is terug, dat zag ik duidelijk tijdens de tweede wedstrijd tegen Antwerp. We hebben ons DNA teruggevonden. Het beste voorbeeld daarvoor was invaller Ross Sykes. Hij vierde een defensieve actie tegen Antwerp. Dat is wat we nodig hebben. We zijn enkel sterk als collectief.”

Sykes en Gustaf Nilsson na de match tegen Antwerp.© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer