Thibaut Courtois staat ook tegen Granada in doel en heeft nog vier wedstrijden voor Champions League-finale, al speelt hij ze niet per se allemaal

Een week na zijn terugkeer tegen Cádiz zal Thibaut Courtois ook in de competitiewedstrijd tussen Granada tussen de palen staan bij Real Madrid. Wie er bij de Koninklijke tussen de palen zal staan in de Champions League-finale, zegt trainer Carlo Ancelotti voorlopig niet.

Maxime Caeyman

In de terugwedstrijd van de halve finale van de Champions League tegen Bayern München moest Courtois nog vrede nemen met een plaats op de bank. Ancelotti koos voor Andriy Lunin. Niet onlogisch aangezien Courtois slechts enkele dagen voor die partij z’n comeback in doel had gemaakt. Lunin speelde overigens een sterke wedstrijd tegen Bayern, Real plaatste zich na een onwaarschijnlijk slot voor de finale tegen Borussia Dortmund.

De vraag is nu wat Ancelotti zal doen in de Champions League-finale. Voor die finale op 1 juni speelt Real (inclusief de wedstrijd tegen Granada) nog vier wedstrijden. Vier kansen voor Courtois om te groeien richting zijn beste vorm. Zaterdag tegen Granada zal hij alvast onder de lat staan, zo bevestigde Ancelotti op z’n persconferentie. Al betekent dat niet dat Courtois de andere drie wedstrijden ook zal spelen. “Ik moet rekening houden met spelers die minder minuten hebben gehad, zoals Kepa. Hij heeft het al heel goed gedaan en verdient het ook om een wedstrijd te spelen”, aldus Ancelotti.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer