Wandelen langs prachtige stukjes natuur zoals de Maatjes.© vw

Wandelen wordt boeiend met negen favoriete tochten van Toerisme

Wuustwezel -

Toerisme Wuustwezel stelt een nieuwe wandelbrochure voor met negen favoriete wandelingen. Het thema natuur staat centraal in de brochure. Wandelen gebeurt vooral via knooppunten.

“In deze wandelbrochure stellen we onze negen favoriete wandelingen voor. Of je nu al je hele leven in Wuustwezel woont of er voor het eerst komt, je zal ongetwijfeld je hart kunnen ophalen tijdens de gevarieerde wandeltochten”, zo meldt Albine Van Santvliet van Toerisme Wuustwezel. “We hebben ervoor gekozen om de natuur centraal te zetten in deze brochure. Verspreid over onze groene gemeente kom je in rustgevende natuurgebieden die elk seizoen iets unieks te bieden hebben.”

Wuustwezel is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de wagen. Je kan telkens parkeren aan het vertrekpunt. Op alle wandelingen mogen honden aangelijnd mee, behalve in het Marum en op enkele onverharde stukken van Dwars door Wuustwezel. Tijdens het broedseizoen van 15 maart tot en met 15 juni mag je niet in het Marum om de vogels hun rust te gunnen.

Titelblad brochure.© Toerisme Wuustwezel

Knooppunten

De wandelknooppunten houden de wandelaar op het juiste pad. Af en toe wijkt de wandeling een stukje van de knooppunten af voor meer beleving. Dit staat duidelijk beschreven in de brochure. Het systeem van de knooppunten is zowel eenvoudig als geniaal: je volgt telkens het unieke nummer op de bruin-witte signalisatiebordjes tot je aan het knooppunt komt. Heb je graag meer overzicht, dan kan je de volledige wandelknooppuntenkaart Kempense Heide aankopen bij de toeristische dienst. Is er een probleem met één van de knooppunten onderweg? Vul dan het meldingsformulier in op www.routedokter.be. Op die website vind je ook up-to-date informatie terug over werken en omleidingen.

Toerisme Wuustwezel, Poort van het Platteland, Dorpsstraat 36, 2990 Wuustwezel (vw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners