© HBVL

Dit weekend zomerterras met 60 kunstenaars en kinderanimatie

In Herk-de-Stad ben je dit weekend welkom op het Zomerterras aan de Sint-Truidersteenweg. Het Zomerterras in het kader van De Warmste Week staat twee dagen in het teken van kunst, cultuur en ambacht. Vandaag ben je welkom vanaf 14 uur, morgen vanaf 10 uur.

Luc Weyens

“Als Vrienden van het project U/Turn vzw nemen wij met dit initiatief de draad terug op van december 2017”, vertelt initiatiefnemer Betty Steenbergen. “In het kader van de Warmste Week 2017 vertrok toen vanuit het revalidatiecentrum in Herk-de-Stad ultraloper Serge Van Autreve in een legendarische U-Run – met Koen Wauters en Pascal Braeckman als peters - om 4 uur ’s morgens samen zo’n 40 lopers. Bij hun vertrek was ook een ruime delegatie van het stadsbestuur aanwezig en overhandigde aan Project U/Turn vzw toen een cheque van 1000 euro. Rond 20 u ’s avonds, na ruim 150 km, kwamen de dappere lopers aan in Wachtebeke.”

“De Warmste Week 2018 in Herk-de-Stad wordt helemaal anders: zomers, speels, creatief, ludiek, rustig en aangenaam. Het wordt een 2 daags Zomerterras met kunst, cultuur en ambacht in een bio-hoogstamboomgaard.

Een 60-tal (vooral) Limburgse exposanten stellen er hun creaties tentoonstellen en verkopen, wat een laagdrempelige manier is om de talenten, de zeer diverse benaderingen van kunst en de eigenheid van elke kunstenaar een podium te geven. Op die manier kunnen al die creatievelingen ook een verbinding maken tussen cultuur en natuur, tussen elkaar en mét de bezoekers.Naast de expositie is er veel tijd en ruimte voor randanimatie voor groot en klein. Er zijn workshops, lezingen, demonstraties, fotoreportages, muzikale optredens, enz. De toegang is gratis.

Ook in de boomgaard vind je het Zomerterras waar hapjes en tapjes verkocht worden, zoals bier, frisdranken, wijn, cava, koude pasta’s, tapas,…. Er is permanent muzikale animatie. Vandaag en morgen vertolkt een troubadour (vooral) Franse chansons. Vanavond vanaf 20.30 uur staat de Boxband op de planken en is er muziek van de jaren ’60 tot veel late. Morgen tussen 14 en 18 uur zorgt Jazz Air voor een rustige muzikale toets.

De opbrengst gaat integraal het project U/Turn vzw. Project U/Turn vzw is een (kleine) Belgische vzw die mensen met een beperking wil laten inzien dat een beperking geen beperking van het leven mag vormen. Hoe gebeurt dat? Door avontuurlijke en back to basics activiteiten te organiseren in binnen- en buitenland. Geen hulpmiddelen, geen aangepast vervoer, geen toegankelijke verblijfplaatsen wel een tentje in de vrije natuur.

Zomerterras, zaterdag 18 augustus vanaf 14 uur, zondag 19 augustus vanaf 10 uur, Sint-Truidersteenweg 161.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer