© Tommy Maes

Alle aanvragen binnen handbereik

Organisatoren van activiteiten in Mol, Balen, Dessel en Kasterlee heb-ben het binnenkort gemakkelijker om de juiste aanvragen in te dienen dankzij de Evenementenkluis.

Tommy Maes

“Voor organisatoren is het niet altijd even duidelijk welke aanvraagformulieren ze moeten invullen voor hun evenement”, vertelt Ria Geenen en Kathleen Boeckx van de gemeente Mol. “Gemeentediensten hebben van hun kant soms te kampen met laattijdige aanvragen, deadlines die overschreden zijn en de daarbij horende frustraties. Daar komt nu verandering in.”

Webbouwer Pixeo uit Arendonk heeft de Evenementenkluis ontwikkeld voor de gemeentebesturen van Mol, Balen, Dessel en Kasterlee. Het gaat om een onlineplatform waarop alle organisatoren de juiste formulieren kunnen vinden. “Dat gebeurt volledig op maat van het soort evenement, van een mosselfeest of een fuif tot een grote wielerwedstrijd of een muziekfestival”, vertelt Koen Mertens van Pixeo. “Op basis van een aantal vragen rond het type evenement heb je in een mum van tijd de nodige formulieren. En je weet ook meteen per formulier wanneer het ten laatste moet worden ingediend. We streven daarbij naar een maximaal gebruiksgemak. Zo kunnen personen, verenigingen of bedrijven die jaarlijks hetzelfde evenement organiseren, eenvoudig de aanvragen van de vorige editie hergebruiken.” Mol neemt de Evenementenkluis vandaag al in gebruik. Verenigingen werden gisteren daarover geïnformeerd. Balen volgt op 24 oktober, Dessel op 5 november en Kasterlee start begin 2019 met het systeem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER