woensdag 19 september 2018 - Challenger Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Romero Regales. dick demey

Romero Regales (Lommel SK) verdween anderhalf jaar van de radar na een voetblessure

“Ik zit aan tachtig procent van mijn kunnen”

Romero Regales speelt tot het einde van het seizoen voor Lommel. In een vorig leven trof hij 34 keer raak voor groen-wit. Nu keert de aanvaller terug naar het oude nest. “Lommel had me tijdens de winterstop al eens benaderd, maar toen was ik er lichamelijk nog niet klaar voor. Nu wel.”

Regales speelde tussen 2013 en 2015 aan de Gestelsedijk en bleek een garantie op doelpunten. Toch verdween de aanvaller daarna snel van de radar. Zijn passages bij OHL en FC Den Bosch draaiden uit op een flop.

“Met Mathijssen kon ik in Leuven goed werken, zijn opvolger Emilio Ferrera gaf me geen kans. Bij FC Den Bosch startte ik met zes goals in acht matchen. Daarna kostte een slecht behandelde voetblessure me een maandenlange inactiviteit”, legt Regales uit. “Op het einde van dat seizoen keerde ik even terug en was ik nog goed voor drie doelpunten. Maar de pijn was niet te harden. Er zat een breukje in het spronggewricht en uiteindelijk werd ik twee keer geopereerd. Eerst om er twee bouten in te schroeven, daarna om die er weer uit te halen. (zucht) Dat alles kostte me anderhalf jaar.”

Regales zat zonder club. Na een lange proefperiode kon hij Lommel overtuigen.

“Lommel had me tijdens de winterstop al eens benaderd, maar toen was ik er lichamelijk nog niet klaar voor. Nu wel. Met speciale dank aan de kinesist van Patro Eisden, Bart Reisz. Ook aan de Lommelse beloftecoach Eddy Vanhemel heb ik veel te danken. Ik trainde meer dan drie weken mee. Intussen zit ik weer aan 80 procent van mijn kunnen en moet ik nog twee kilootjes afvallen om mijn ideaal competitiegewicht te halen.”Als diepe spits moet Regales afrekenen met revelatie Leonardo Rocha, die momenteel aan de lopende band scoort. “Een goede voetballer en een heel toffe kerel. Ik zal nu eerst ritme met de beloften moeten opdoen. De ploeg staat er en ik hoop dat ik nog een positieve bijdrage aan een mooi seizoen kan leveren. Na alle blessureleed van de voorbije jaren kijk ik daar echt naar uit.” (pidi)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws