Basketbalclub Gembo opent de deuren voor studenten.© RR

Borgerhoutse scholieren genieten van gratis studieplekken dankzij campagne ‘Big Brains of Boho’

Borgerhout -

Het einde van het schooljaar nadert met rasse schreden, en dus ook de examenperiode. Onder de noemer ‘Big Brains of Boho’ presenteert district Borgerhout gratis studieplekken voor Borgerhoutse jongeren die nood hebben aan een rustige studieomgeving.

Laurens Van Aert

District Borgerhout ondersteunt verenigingen die tijdens de examenperiodes hun lokalen openstellen voor scholieren. Jongeren kunnen een rustige studieplek vastleggen door een QR-code te scannen op posters, latjes of stickers. De studieplekken zijn bedoeld voor studenten uit het middelbaar onderwijs, al zijn studenten uit het hoger onderwijs evenzeer welkom.

“Big Brain is jongerentaal voor slimmerik. Helaas heeft niet elke Borgerhoutse slimmerik voldoende plek thuis om bijvoorbeeld zonder afleiding van broertjes of zusjes te studeren”, zegt districtsschepen van Jeugd Omar Al Jattari (Groen). “Samen met enkele verenigingen investeren we dus graag in deze campagne, jongeren en hun toekomst.”

Sportieve pauze

Gembo BBC sprong al mee op de kar. De basketbalclub biedt studeerplekken aan in zijn cafetaria in sporthal Luisbekelaar. En ze hebben goed nagedacht over het concept. Gembo denkt aan de ouder via een strak omlijnd regime, maar ook aan de student dankzij een sportieve pauze in de sporthal.

“Old school studeren wordt het bij Gembo, met een duidelijk kader”, zegt voorzitter Michel Albertijn. “50 minuten studie en dan 10 minuten pauze. Smartphones blijven buiten bereik tot de pauze. Na twee uur studeren is het tijd voor beweging en een frisse kop. Wanneer Smartschool roept, is gsm-gebruik natuurlijk vanzelfsprekend. Bovendien is er een pc ter beschikking, evenals enkele portables.”

Verenigingen die interesse hebben om hun lokaal een volgende examenperiode open te stellen, kunnen hun ondersteuningsaanvraag indienen via de website van het district Borgerhout.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Onderwijs