De eventzaal van GC Klein Boom werd voor even omgedoopt tot filmzaal.© RR

Putse leerlingen genieten van filmforum in GC Klein Boom

Putte -

De vijfde en zesde leerjaren van de Putse basisscholen woonden recent een filmforum bij in de eventzaal van GC Klein Boom. Ongeveer 250 kinderen kwamen kijken naar de film ‘Mijn vader is een saucisse’, over de hechte band tussen een vader en zijn dochter.

Het lokaal bestuur van Putte organiseert gedurende het schooljaar minstens een culturele activiteit voor elk leerjaar. “Zo bieden we aan elke kind de kans om te genieten van cultuur” zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). “Voor de kleuters en het eerste en tweede leerjaar werden er dit schooljaar al theatervoorstellingen in de scholen aangeboden. Voor het derde en vierde leerjaar was dat een muzisch doe-project. Voor alle vijfde en zesde leerjaren organiseerden we dit filmforum.”

“We zorgen ervoor dat we telkens kiezen voor een film waar toch een maatschappelijk relevant thema in schuilgaat”, vult schepen van Cultuur en Onderwijs Inge De Bie (Lijst Burgemeester) aan. “Met boeiende personages en een meeslepend verhaal bood de film niet alleen entertainment, maar ook waardevolle lessen en inzichten. Wij vinden het fijn om dit als gemeente jaarlijks aan de scholen te kunnen aanbieden.” (kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners