Nele Gilis kon geen plekje bij de laatste acht veroveren.© Icon Sport

Tinne Gilis stoot door naar kwartfinales op WK squash, zus Nele geraakt niet bij laatste acht

Nele Gilis heeft zich maandag op het wereldkampioenschap squash in de Egyptische hoofdstad Caïro niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales. Een paar uur later schaarde haar zus Tinne zich wel bij de laatste acht van het WK

Bron: BELGA

Nele Gilis (PSA 4), het vierde reekshoofd, verloor in de achtste finales (derde ronde) tegen de Egyptische Fayrouz Aboelkheir (PSA 19) met 3-1. De setstanden waren 11-8, 11-7, 7-11 en 11-5. De partij duurde 52 minuten.

Neles jongere zus Tinne Gilis (PSA 8), het zevende reekshoofd, speelt later maandag haar wedstrijd van de derde ronde tegen de Engelse Sarah-Jane Perry (PSA 17).

De 28-jarige Nele Gilis schopte het op het WK vorig jaar in Chicago tot in de kwartfinales, haar beste WK-prestatie tot nog toe. De 26-jarige Tinne Gilis strandde toen in de derde ronde (achtste finales). Eerder deze maand leidden de Kempense zussen de Belgische vrouwenploeg naar een eerste titel op het EK voor landenteams in Zwitserland. 

De Egyptische nummer 1 van de wereld Nour El Sherbini mikt in eigen land op een zesde opeenvolgende wereldtitel, de achtste uit haar carrière. Het WK in Caïro heeft een prijzenpot van 565.000 dollar (526.000 euro).

Tinne Gilis tegen titelverdedigster

Tinne Gilis (PSA 8) heeft zich maandag op het wereldkampioenschap squash in de Egyptische hoofdstad Caïro vlot geplaatst voor de kwartfinales.

Gilis, het zevende reekshoofd, versloeg in de achtste finales (derde ronde) de Engelse Sarah-Jane Perry (PSA 17) met 3-0. De setstanden waren 11-7, 11-7 en 11-3. De partij duurde amper 26 minuten. Onze landgenote neemt het in de kwartfinales op tegen Nour El Sherbini. De Egyptische nummer 1 van de wereld mikt in eigen land op een zesde opeenvolgende wereldtitel, de achtste uit haar carrière.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten