Ondanks een verbod voerde Volksraad toch actie tijdens de wekelijkse markt in Temse.© if

Ondanks verbod van schepencollege gaat actie tegen “afbraak van sociaal woonbeleid” gewoon door

Temse -

Tijdens de wekelijkse markt in Temse vond vrijdag een actie van de actiegroep Volksraad plaats, ondanks een verbod door het gemeentebestuur. De actiegroep strijdt tegen “de afbraak van het sociaal woonbeleid in Vlaanderen”.

Na Antwerpen, Zottegem, Eeklo en Geraardsbergen had de groep zijn oog op Temse laten vallen als locatie voor een ludieke actie op vrijdag 26 april tijdens de vrijdagmarkt. “De marktverantwoordelijke had een plaats toegewezen, de federale politie was ingelicht en er werd toestemming gevraagd aan het schepencollege”, zegt gemeenteraadslid Brigitte Caura (Tesamen). “Dat laatste leek louter een formaliteit, maar groot was de verrassing toen het schepencollege een verbod oplegde.”

Het college wilde zo vooral de rust en de kalmte bewaren op de wekelijkse markt. “Een vreemd antwoord en een aantasting van de vrijheid van meningsuiting”, zegt Caura. De actiegroep besloot het advies naast zich neer te leggen en de actie te laten doorgaan. Die verliep overigens rustig en zonder incidenten. (pvs)

© if

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER