© Dick Demey

Bocholt opnieuw leider in BENE-League handbal na zege in Aalsmeer

Bocholt is opnieuw leider in de BeNe-League. De Limburgers wonnen dinsdagavond hun inhaalwedstrijd op het veld van de Nederlandse kampioen Aalsmeer met 31-33.

Bocholt begon aarzelend aan de match en keek al snel tegen een achterstand van drie doelpunten aan. Maar dan ging het plots te snel voor de Nederlanders. Van 8-5 ging het in één ruk naar 8-9. Het aandeel van Kooijman in de 13-15-ruststand was groot. De tweede helft was een kopie van de eerste. Aalsmeer kwam het best uit de startblokken, maar Bocholt klampte aan en nam het in het slotkwartier helemaal over. Op de zege viel niets aan de te merken. Kooijman (12), Winters (5), Valkenborgh (6), J. Lamers (1), Wertelaers (6) en Spooren (3) scoorden voor Bocholt.

Bocholt kent intussen ook zijn tegenstander in de derde ronde van de EHF-Europabeker. THW Kiel, dat bovenaan het verlanglijstje van de Limburgers stond, is het niet geworden. Het Spaanse Liberbank Cuenca kwam uit de trommel. Cuenca staat na zes speeldagen in de Spaanse liga op de tiende plaats. Bocholt speelt op 17 november eerst thuis, een week later volgt in Spanje de return.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer