Luister naar

Vier keer zo veel jonge gokverslaafden in Groot-Brittannië

Nieuws
redactie nd
donderdag 22 november 2018 om 09:00

Londen

Het aantal jonge gokverslaafden in Groot-Brittannië loopt op. Dat blijkt uit een onderzoek van de Gambling Commission, melden Britse media.

Het aantal probleemgokkers van 11 tot 16 jaar oud is in de afgelopen twee jaar opgelopen naar 55.000. Dat is een verviervoudiging sinds 2016. Daarnaast zouden ongeveer 70.000 jonge tieners in de gevarenzone verkeren. Het meedoen aan weddenschappen is volgens de commissie zelfs een ernstiger probleem dan alcohol- en drugsgebruik in deze leeftijdsgroep.

Het onderzoeksrapport laat zien dat 450.000 kinderen – een op de zeven van 11 tot 16 jaar – geregeld wedden. Dat komt door de toegenomen online mogelijkheden voor gokken, zoals apps en online casino’s. Bovendien geven de tieners de voorkeur aan ‘informele’ gokcircuits, onderling tussen vrienden, en ‘buiten het zicht van hun ouders’, stelde commissievoorzitter Tim Miller.

De bisschop van St. Albans, Alan Smith, heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de gevolgen van gokadvertenties. Hij sprak in de Daily Mail van een ‘generatieschandaal’.

Veel jongeren leren gokken bij fruitautomaten in pubs. Ook weten zij vaak de leeftijdsgrens van 18 jaar te ontduiken bij het online gokken. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Geert Wilders (PVV), Frauke Petry (AfD) en Marine Le Pen (French Front National) tijdens een gezamenlijke persconferentie van extreemrechtse partijen op 21 januari 2017 in het Duitse Koblenz.

Radicaal-rechts groeit, maar als het om samenwerking in Europa gaat, leidt dat vooral tot ruzie

In veel Europese landen komen radicaal-rechtse partijen aan de macht en ook bij de Europese verkiezingen lijken die partijen te gaan winnen. Toch komt hun samenwerking in Europa amper van de grond. Waar loopt het mis?

Augustus 2023: de Spaanse organisatie Open Arms redt bij het Italiaanse eiland Lampedusa 194 migranten van verschillende nationaliteiten. Zij bleken te zijn vertrokken vanuit Tunesië.

Minder vluchtelingen en migranten naar Italië over zee, maar of dat door de Tunesiëdeal komt?

De eerste vijf maanden van 2024 staken er veel minder mensen vanuit Afrika de zee over naar Italië als in dezelfde periode vorig jaar. Hoe is die daling te verklaren?

De Conservatieve Britse premier Rishi Sunak op campagne in een distributiecentrum in het Engelse plaatsje Ilkeston, een dag nadat hij onverwacht verkiezingen heeft uitgeschreven.

Britten gaan vervroegd naar de stembus: wat bezielt 'Rishi de Roekeloze'?

Het onverwachte besluit van premier Rishi Sunak om de Britten middenin de zomer naar de stembus te sturen, verbaast vriend en vijand. Of die gok goed uitpakt, is nog maar de vraag.

Hamas zal doorvechten tot de allerlaatste Palestijn, vreest vredesactivist Gershon Baskin

Egypte is woedend over berichten dat het een gijzelaarsakkoord met Hamas heeft ondermijnd

De Egyptische inlichtingendienst zou een compromisvoorstel van de VS, Qatar en Israël aan Hamas eenzijdig hebben gewijzigd. Egypte is zo beledigd over deze beschuldiging, dat het dreigt te stoppen als bemiddelaar.

Altenburg na het wassende water in 2021 (links) en in 2024. De natuur herstelt zich,maar de beloofde 'snelle' wederopbouw verloopt uiterst moeizaam.

Drie jaar na de verwoestende overstroming snakt het Duitse Ahrdal naar de terugkeer van toeristen

In het Limburgse Valkenburg zitten de hotels weer even vol als voor de overstroming van 2021. Maar in het zwaargetroffen Duitse Ahrdal is het nog lang niet zo ver. Terwijl de bewoners snakken naar vakantievierders.

Auto's met Servische vlaggen trekken door de hoofdstad Belgrado uit protest tegen de beslissing van de VN.

VN besluiten tot jaarlijkse herdenking van genocide in Srebrenica, Serviërs woedend

Wereldwijd wordt voortaan jaarlijks op 11 juli de genocide in Srebrenica herdacht. De Algemene Vergadering van de VN heeft daartoe donderdag besloten. De Servische regering en Servische leiders in Bosnië-Herzegovina zijn woedend.