Japanse glorie: ‘superteam’ dat niet te kloppen was, zorgt voor straffe highlights… maar is dan toch te kloppen

© AFP

Het is gebeurd: de Duke Blue Devils hebben een wedstrijd verloren in het college basketbal. En dat al in hun zesde partij. De Gonzaga Bulldogs waren na een thriller met 89-87 te sterke en wonnen het Maui Invitational Tournament.

vtvn

Het was een basketbalwedstrijd waar veel fans naar uitkeken: nummer 1 Duke tegen nummer 3 Gonzaga. Een clash van stijlen en jong geweld tegen een ervaren groep. De Blue Devils van Zion Williamson, RJ Barrett, Cam Reddish en Tre Young hadden de natie verbaasd met hun vijf zeges tot nu toe. Met het ene hoogtepunt na het andere. Er werd zelfs al gefluisterd dat Duke dit seizoen misschien wel eens foutloos zou kunnen blijven.

Maar daar had Gonzaga geen zin in. Onder leiding van het Japanse talent Rui Hachimura namen de Bulldogs voor rust de overhand. De forward scoorde 20 punten, 7 rebounds en 5 assists, en was in het slot de redder van zijn team. Duke kwam namelijk opzetten na onder andere lekkere dunks van Williamson en Barrett. Hachimura hield die laatste tot tweemaal toe echter van twee punten, waardoor Gonzaga een 89-87-zege boekte.

Barrett eindigde de partij uiteindelijk met 23 punten en 7 rebounds, Williamson scoorde 22 punten en 10 rebounds. Die laatste zorgde niet alleen voor enkele dunks, maar ook voor een aantal memorabele bloks door zijn onwaarschijnlijk atletische vermogen.

De Blue Devils waren in de finale geraakt door te winnen van het altijd defensief sterke San Diego State (90-64) en door daarna het stevige Auburn (78-72) te verslaan. Williamson scoorde respectievelijk 13 punten en 13 punten, Barrett knalde 20 punten en 18 punten binnen voor Duke.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen