© ATV

Leerlingen Ziekenhuisschool Antwerpen exposeren in M HKA tijdens negende editie van ‘Showing Off’

Antwerpen -

Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) opent haar deuren voor de negende editie van Showing Off. Leerlingen van Ziekenhuisschool Antwerpen gingen samen met professionele kunstenaars aan de slag met LEGO-blokjes, muziek en Japanse collagekunst.

nd

Verschillende kunstenaars bezochten opnieuw de Ziekenhuisschool Antwerpen. Ze lieten de leerlingen proeven van allerlei kunsttechnieken. Zo’n zeventig leerlingen van drie tot achttien jaar hebben aan de tentoonstelling meegewerkt. Het resultaat tijdens de paasvakantie gratis te bezichtigen in het salon van het M HKA.

“Scholen organiseren regelmatig culturele activiteiten zoals toneel- en filmvoorstellingen, workshops en museumbezoeken”, vertelt Julie Vleugels, leerkracht in Ziekenhuisschool Antwerpen en de drijvende kracht achter Showing Off. “Kinderen die door een verblijf in het ziekenhuis een tijdje niet naar school kunnen gaan, missen die mogelijkheden vaak.”

LEGO-blokjes

Samen met kunstenaar Nathan Gotlib gingen de leerlingen aan de slag met LEGO-blokjes. Ze creëerden er 2D-figuren mee, die ze vervolgens inkten en bedrukten. Christophe De Roo, die naast kunstenaar ook leerkracht op de school is, introduceerde de leerlingen tot Kinstugi. Een Japanse kunstvorm die draait om het herstellen van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak.

(Lees verder onder de foto’s.)

© Ziekenhuisschool Antwerpen

Kinstugi, een Japanse collagetechniek.© Ziekenhuisschool Antwerpen

“Het voordeel van deze collagetechniek is dat het eigenlijk niet kan mislukken” vertelt Christophe De Roo. “Je kan geen fouten maken en het resultaat is altijd geslaagd. Het is een techniek die geschikt is voor alle leeftijden, van jong tot oud.”

Verder was er ook ruimte voor muziek. zanger en gitarist bij de pop/rockbands Mintzkov Luna en Glitterpaard, gaf de leerlingen de kans om te experimenteren met diverse muziekinstrumenten en speeltechnieken.

Deze zomer organiseert het M HKA The Lives of Animals, een groepstentoonstelling die de verhouding van mensen tot dieren wil herbekijken. De kunstenaars haalden voor de tentoonstelling van Ziekenhuisschool Antwerpen hun inspiratie uit het gelijknamige boek van dierenrechtenactivist en Nobelprijswinnaar John Maxwell Coetzee.

LEES OOK. Leerlingen Ziekenhuisschool exposeren in het M HKA: “Hun hart en ziel liggen in de creaties”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Onderwijs