Kinderen kunnen terecht op twee locaties.© RR

Berlaarse Buitenspeeldag vindt plaats op 15 mei: “Uitstel was geen afstel”

Berlaar -

Omwille van de slechte weersomstandigheden in de week na de paasvakantie werd de traditionele Buitenspeeldag in april uitgesteld. Op woensdag 15 mei kunnen kinderen daarom naar hartenlust komen ravotten op de Berlaarse Buitenspeelterreinen.

De eerste woensdag na de paasvakantie staat altijd in het teken van buiten spelen. Kinderen worden dan aangemoedigd om de televisie uit te zetten en naar buiten te trekken om te spelen, sporten en ravotten. Terwijl de kinderzenders alleen een zwart scherm uitzenden, zorgt het lokale bestuur ervoor dat het aan plezier niet zal ontbreken.

“In april gooide het weer helaas roet in het eten”, verduidelijkt schepen van Jeugd Suxy Put (CD&V). “Er werden die woensdag buien, onweer en rukwinden voorspeld. Omdat we bij het lokale bestuur inzetten op speelmogelijkheden en onze kinderen willen aanmoedigen om buiten te spelen, krijgt de Berlaarse editie van de Buitenspeeldag komende woensdag een nieuwe kans. Uitstel betekent in Berlaar geen afstel.”

“Kinderen kunnen van 13 tot 17 uur terecht op twee locaties, Speelterrein Kriebels op de Ballaarweg en het domein aan de Sportschuur op de Heiststebaan.” Beide locaties worden omgetoverd tot (buiten)speelparadijsjes. Even pauzeren, kan met een gratis ijsje. De Buitenspeeldag is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.(hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners