© JEFFREY GAENS

Blessure voor Sander Berge: kans dat Noors wonderkind Moeskroen haalt is klein

Mogelijk slecht nieuws van het Genkse front. Sander Berge, het 20-jarige Noorse wonderkind, heeft een blessure opgelopen aan het linkerbeen. De precieze aard van het letsel is voorlopig niet bekend. Alle onderzoeksresultaten zijn nog niet verzameld. Maar de kans dat hij zaterdag Moeskroen haalt, lijkt erg klein. Of hij langer onbeschikbaar is, zal ten vroegste dinsdag blijken.

rco

donderdagochtend rond de klok van elven daagden de flink ingeduffelde Genk-spelers op aan de accommodaties van Genk VV. Daar trainden zij een dik uur. Opvallende afwezige, naast de al langer geblesseerde Lucumi, was Sander Berge.

Enkele uren later verscheen op de Genkse sociale media een foto van een breed lachende Berge, die blijkbaar genomen was in het Tongerse Sint-Vesaliusziekenhuis. Onheilspellend detail: de Noor had een brace aan het linker onderbeen. Tekst en uitleg van de club: “Sander heeft een onderzoek ondergaan, uit voorzorg droeg hij een brace.” Ten vroegste donderdag, wanneer alle onderzoeksresultaten op een rijtje zijn gezet, kan de precieze ernst van de blessure worden medegedeeld door de club.

Wat er ook van zij, de kans is klein dat Berge komend weekend inzetbaar is. Een serieuze aderlating voor Philippe Clement. Berge is sinds de jaarwisseling immers in bloedvorm. Hij schitterde tegen Schalke 04 op stage in Spanje en was ook in de Limburgse derby weergaloos. Clement zal zaterdag dus moeten puzzelen, want hij moet op het middenveld ook de geschorste Pozuelo al missen. De Genkse coach heeft, gezien de brede kern waar hij over beschikt, wel verschillende opties. Zo kan hij Malinovskyi doorschuiven naar de positie tien, met in zijn rug de Genkse youngsters Bryan Heynen en Dries Wouters. Verder kan hij Trossard naar het centrum opschuiven en Paintsil op de flank inbrengen. Ten slotte is ook Piotrowski een mogelijk alternatief.

Voor Berge is het niet zijn eerste blessure in Genkse loondienst. Vorig seizoen eindigde een spurtduel met Anthony Limbombe in Brugge op een gecompliceerde spierscheur aan de hamstrings. De Noor was daarmee out van eind oktober 2017 tot mei 2018. Pas in het slot van het seizoen kon hij nog enkele keren invallen, tegen Anderlecht in play-off 1 en tegen Zulte-Waregem in het duel met de winnaar van play-off 2. In de loop van dit seizoen was Berge in de voorbije maand oktober ook enkele weken out met een lichte knieblessure.

© HBvL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer