Direct naar artikelinhoud
MIA's

Platenlabel PIAS krijgt Lifetime Achievement MIA

dEUS is slechts een van de vele groepen die aangesloten zijn bij het platenlabel Play It Again Sam, beter bekend als PIAS.Beeld Illias Teirlinck

Het Belgische platenlabel Play It Again Sam, beter bekend als PIAS, krijgt bij de uitreiking van de MIA’s, begin februari, de Sector Lifetime Achievement Award. “Met deze award brengen de VRT en Kunstenpunt hulde aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector", klinkt het in een persbericht.

Het Belgische platenlabel werd in 1983 opgericht door Kenny Gates en Michel Lambot in Brussel. Vandaag zijn er negentien buitenlandse kantoren. Belgische artiesten als Balthazar, dEUS en Soulwax zijn erbij aangesloten, maar ook internationale namen als Editors, Róisín Murphy en Pixies. PIAS verzamelt een tiental eigen platenlabels en treedt ook op als distributeur voor major labels als Sony, Universal en Warner.

‘The best is yet to come’

De Lifetime Achievement Award wordt op 7 februari uitgereikt, tijdens de Music Industry Awards in Brussel. Gates en Lambot werden voor hun muzikale verdiensten in 2008 al opgenomen in de Ordre des Arts et des Lettres van het Franse ministerie van Cultuur. 

“Wij zijn zeer vereerd door de Sector Lifetime Achievement Award", reageren de oprichters. “Wij zijn erg trots op onze Belgische groepen, die we ook op internationaal vlak ondersteunen. Onze overtuiging blijft the best is yet to come.”