© W&F

Al meer dan 650 bezwaarschriften en 1000 handtekeningen voor Red Hoekakker

André Didden, woordvoerder van het Buurtcomité Hoekakker, trekt dinsdag met 425 bezwaarschriften en met meer dan 700 handtekeningen op papier naar de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro). Dit aantal wordt verhoogd met bezwaren die digitaal werden overgemaakt. Tot 22 december kunnen Donkenaren nog digitaal bezwaarschrift indienen.

Marc Wouters

Projectontwikkelaar Vooruitzicht en huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning, die eigenaar zijn van 18 hectare groot gebied Hoekakker, plannen de bouw van 360 wooneenheden, appartementen en eengezinswoningen met mogelijk uitbreiding tot 450. Dertien hectare van Hoekakker zou parkgebied worden met waterpartijen. Het buurtcomité Hoekakker, gesteund door een grote meerderheid van de bewoners, willen het landelijke karakter van de streek behouden en verzetten zich tegen de plannen van Vooruitzicht en De Ideale Woning.

“We schatten dat er zeker meer dan 650 bezwaren en 1.000 handtekeningen, met de steun van de 1.272 ondertekenaars van de petitie die al enkele maanden loopt, bij Gecoro zijn toegekomen”, zegt André Didden. “We konden en kunnen nog altijd rekenen op de steun van LENORA (Leefbare Noordrand Antwerpen) en Red de Voorkempen.

http://www.hoekakker.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER