© rs

Corruptieproces dreigt voor voormalig minister Jaak Gabriels

Minister van staat Jaak Gabriels (Open VLD) hangt een corruptieproces boven het hoofd. Na vijf jaar heeft het parket haar onderzoek naar de top van de liberale partij in Bree afgerond. Dat berichten Het Belang van Limburg en De Standaard dinsdag.

Tienduizenden euro’s zouden via een systeem van valse facturen zijn doorgesluisd van de stad Bree en bevriende bedrijven naar de lokale liberale partij Verjonging. Het gaat vooral om drukkerij- en publiciteitskosten, die door de stad en een twintigtal bedrijven werden gefactureerd, terwijl de prestaties in realiteit naar de partij Verjonging gingen. Op die manier werd belastinggeld misbruikt en werden de regels van de partijfinanciering overtreden.

Naast Gabriels en voormalig provincieraadslid Maarten De Ceulaer, die door het parket als leidende figuren worden beschouwd, staat ook Gabriels’ toenmalige privésecretaris Mathieu Verheyen onder verdenking. Onder andere voor valsheid in geschrifte, oplichting en het gebruikmaken van valse stukken. “Wellicht in september zal de raadkamer beslissen wie er effectief voor de rechtbank moet verschijnen en wie buiten vervolging wordt gesteld”, zegt het Limburgse parket.

Gabriels zegt met de hele zaak niets te maken te hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER