Getty
Volledig scherm
© Getty

Recordaantal Vlaamse studenten op Erasmus: dit zijn de populairste bestemmingen

Het aantal Erasmus-studenten was nog nooit zo hoog. In het academiejaar 2017-2018 trok een recordaantal van 5.789 Vlaamse studenten naar het buitenland voor een deel van hun studie, zo blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Dat is bijna 80 procent meer dan tien jaar geleden.

7 reacties

  • René Lippeveld

    6 jaar geleden
    Ik vind onderwijs belangrijk en ik werkte er quasi mijn hele leven in. Daarom denk ik dat ik mag zeggen dat ik Erasmus, zeker in tijden waarin er voor de gewone werkende mens, laat staan voor de zieke of de gepensioneerde geen cent overblijft, misplaatst vind. U kunt in België studeren aan goede hogescholen en universiteiten en wij betalen, goed, u kunt naar het buitenland gaan en wij betalen niet. Zo simpel is dat, dames en heren.
  • Jean-marc Geirnaert

    6 jaar geleden
    En deze generatie van erasmusstudenten vindt het dan normaal dat pensioenleeftijd opgetrokken wordt naar 67 jaar. Logisch dat zij die nu pas aan 25 jaar zullen beginnen werken later op pensioen kunnen, maar bij de oudere generatie bestond die erasmuszever niet. De enigste buitenlandse stage die wij mochten doen was verplichte legerdienst in Duitsland
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Zoals De Ideale Wereld het zegt: poepen in het buitenland. Heeft geen meerwaarde en wie bepaald wie wel op vakantie mag met belastinggeld? Iemand die rechten doet en in België wilt werken kan beter de wetboeken in het Vlaams leren en het juiste jargon. Stage geneeskunde in het buitenland terwijl wij in eigen land top zijn?
  • mich lee

    6 jaar geleden
    En dan maar zagen dat studeren te duur is. Iedereen in België kan studeren. Als je ouders te weinig verdienen krijg je een studiebeurs die de kosten van de studie dekt als je niet op kot gaat, wat zelden echt noodzakelijk is. Als je ouders te veel verdienen kan je de meeste kosten zelfs betalen door een maand of 6 weken vakantiewerk te doen. Wat je zelf moet opleggen is dan minder dan de kosten in het secundair.
  • Johan coppens

    6 jaar geleden
    leuke uitstapjes... Hopelijk wordt er ook gestudeerd
  1. PORTRET. Michel Leclercq (84), de man achter Decathlon: hoe zijn ontslag het begin werd van z’n miljardensucces
    PREMIUM
    2

    PORTRET. Michel Leclercq (84), de man achter Decathlon: hoe zijn ontslag het begin werd van z’n miljarden­suc­ces

    Over en uit voor het depot van Decathlon in Willebroek: de sportketen schrapt tegen het einde van dit jaar 132 jobs. Dat terwijl de sportartikelenverkoper al vijftien jaar enorme winsten boekt: zo’n 17 miljoen euro per jaar in ons land alleen. Geniet daar ook van: oprichter Michel Leclercq (84). Met 4,8 miljard euro een van de rijkste mensen van Frankrijk. Niet slecht voor een wees zonder diploma. Portret van de man die 48 jaar geleden op een bijzonder plek en manier begon met Decathlon.
  2. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan