Crowdfunding voor familie van Michel (52), die overleed na zware vechtpartij

De vrienden van Michel Cleutjens (52), die afgelopen zondag overleed in de nasleep van een vechtpartij voor een café in de Van Stralenstraat, starten een crowdfunding-campagne om de familie financieel bij te staan.

DVD

Michel Cleutjens was een graag geziene man in Antwerpen. Zijn vrienden reageren dan ook erg aangeslagen op zijn overlijden. Uit verschillende getuigenverklaringen blijkt dat hij in de nacht van 6 op 7 juli een vrouw wilde verdedigen die lastiggevallen werd door een man. Er ontstond een schermutseling tussen hem en twee mannen en wanneer het slachtoffer voor het café stond, kreeg hij een klap van nog een derde man. Hij viel op zijn hoofd en liep een zwaar schedeltrauma op. Na een week in het ziekenhuis overleed Michel Cleutjens aan de gevolgen van een hersenbloeding.

“Dat hij die avond iemand wilde helpen, was typisch voor Michel”, vertelt zijn goede vriend Herman Poupaert. “We hadden het misschien te weinig door toen hij nog leefde, maar eigenlijk deed hij niets dan goed voor anderen. Ik krijg nu langs alle kanten berichten van mensen die door één of andere manier door Michel zijn geholpen, zelfs van bejaarden in het rusthuis die bezoek van hem kregen en die hem eigenlijk nauwelijks kenden. En dat alles deed hij zonder er ooit iets voor in de plaats te vragen.”

Zijn vrienden vinden dan ook dat hij een waardig afscheid moet krijgen. “Maar een begrafenis kost geld en de familie van Michel heeft het financieel niet makkelijk”, zegt Poupaert. “Zijn zus voert al zeven maanden een moedige strijd tegen kanker en volgt zeer intensieve chemotherapie. Zijn mama leeft dan weer, zoals velen, van een karig pensioentje. Zij worden nu plots geconfronteerd met een begrafenis, maar ook met de kosten voor een advocaat. Een OCMW-begrafenis is het enige wat voor de familie mogelijk is, en dat vinden we toch wat te min voor een warm persoon als Michel.”

Het doel van de crowdfunding-campagne is gesteld op 7.000 euro. Een bedrag dat vanzelfsprekend integraal naar de familie gaat. Poupaert: “Michel heeft zovelen geholpen. Nu is het aan ons om iets voor hem terug te doen.”

De crowdfunding-pagina staat sinds vandaag online en is te bereiken via https://www.gofundme.com/een-waardig-afscheid-voor-michel

LEES OOK: Slachtoffer vechtpartij aan café overleden: parket zal onderzoeksrechter aanstellen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER