zaterdag 24 maart 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Dick Demey

Eerste amateur voetbal vlaanderen
zaterdag 20.00 uur lommel sk - ASV geel

Timo Cauwenberg ook tegen ex-club op bank?

“Kopje nooit laten hangen”

Lommel verloor dit seizoen drie keer. De nipte nederlagen tegen Deinze en Virton konden nog als ‘accidents de parcours’ beschouwd worden, waarin de score ook andersom had kunnen zijn. Maar op 14 oktober ging de leider kansloos onderuit in Geel. Een kurkdroge 3-0, werd het. “Reken maar dat iedereen in Lommel op een klinkende revanche belust is”, stroopt verdediger Timo Cauwenberg (foto) de mouwen op voor de nakende confrontatie met zijn ex-club.

Vraag is of Cauwenberg de streekderby vanop het veld of vanop de bank zal moeten beleven? Anderhalf seizoen was de 23-jarige Truienaar in Lommel de onbetwiste titularis op de linksachter. Maar op 21 januari (uit bij Hamme) verloor hij zijn basisplaats aan Deferm, die door Van Imschoot een rij achteruit geschoven werd. Cauwenberg speelde sindsdien nog wel tegen Heist en Seraing, maar vorige week op Oosterzonen stond de uit een lichte blessure terugkerende Deferm weer in de basis.

“Over mijn speelkansen wil ik in de krant niets zeggen”, schokschoudert Cauwenberg. “Het is niet met woorden dat ik mijn plaats moet afdwingen. In een kwalitatief sterke en ruime kern als de onze maakt een aantal spelers hetzelfde mee als ik. Voorbeeldje: Vermeiren en Santermans deden het als vervangers van de geschorsten Sula en Ruyssen heel goed op Oosterzonen. Maar de trainer kan slechts elf man opstellen, hij moet overal knopen doorhakken. Ik zou heel graag starten, maar ik blijf een ploegspeler die in alle omstandigheden keihard zijn best doet. Door elkaar positief scherp te houden, boeken we mooie resultaten en kunnen we onze club aan het zo gegeerde promotieticket helpen. Niet door het kopje te laten hangen als het voor jezelf even tegenzit.”

Licentie 1B toegekend

Lommel kreeg gisteren heuglijk nieuws van de licentiecommissie. Een licentie voor profliga 1B vormt geen probleem. Het financieel noodlijdende Geel heeft andere katten te geselen. Een vogel voor de kat straks? Cauwenberg: “Absoluut niet. Ze hebben nog steeds een heel degelijke ploeg. Die jongens willen zich ook graag tonen in deze derby. Maar de 3-0 uit de heenronde ligt ons nog zwaar op de maag en vraagt om revanche.”

LOMMEL: Sula en Ruyssen komen uit schorsing, Henkens is weer fit

DE KERN: : Clepkens, Swers, Neven, Ruyssen, Deferm, Gueroui, Brebels, Scheelen, De Bruyn, Azevedo, Sula, Vermeiren, Cauwenberg, Henkens, Santermans, Gaethofs, Valcke, Vermijl, Daniëls. (pidi)

Sam Vanaken (Geel)

“Jonge groep laat mooie dingen zien”

Voor Geel-speler Sam Vanaken (foto) is het de eerste keer dat hij na zijn vertrek uit Lommel terugkeert op het oude nest. Hij weet ook dat het zware verlies uit de heenronde nog door de hoofden van de Noord-Limburgers spookt.

“Eigenlijk was die wedstrijd samen te vatten in één zinnetje”, lacht de 28-jarige verdediger, die volgend seizoen naar THES trekt. “Wij hadden toen een heel goede dag en Lommel had een totale offday.”

Na Nieuwjaar werd de Geelse kern afgekalfd en oogt de toekomst onzeker. “De jonge groep die er nu nog is, hangt fel aaneen en laat ook mooie dingen zien”, aldus Vanaken. “Wij staan in de middenmoot en kunnen ontspannen aantreden in Lommel.” (pidi) 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws