zaterdag 24 maart 2018 - Formule 1
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Anthony antwoordt

Moment van de waarheid

“Melbourne is de spannendste race van het jaar. Ik bedoel dan niet het wedstrijdverloop, want het zou best kunnen dat er zondag niets te zien is. Maar in de eerste race komen de kaarten voor het eerst op tafel, en dat is voor piloten, ingenieurs en teams het moment van het jaar waar ze het meest nerveus naar uitkijken. Vol hoop dat hun eigen auto de verwachtingen inlost. Vol vrees dat de concurrentie meer vooruitgang heeft geboekt. Of erger nog: dat een goeroe van een ander team een magisch snufje heeft gevonden dat het ongrijpbaar maakt. Zoals Brawn GP met de dubbele diffuser in 2009. Tegen de tijd dat Red Bull het gekopieerd had, was de kloof al onoverbrugbaar en was Jenson Button buiten schot.”

“Zondagavond gaan de meeste piloten al weten of hun seizoen zal slagen of niet. Teams kunnen in de loop van het seizoen natuurlijk een beetje voor- of achteruit boeren, maar als de auto in de eerste Grand Prix echt slecht is, kom je dat dit jaar niet meer te boven. Zoals Red Bull vorig jaar. Slecht begonnen, aan het eind nog een paar races gewonnen, maar nooit nog een rol van betekenis gespeeld in de strijd om de wereldtitel. Zondag weten Max Verstappen en Sebastian Vettel misschien al dat ze geen kans maken op de wereldtitel. En als de auto tegenvalt, kan dat een enorme mentale dreun zijn. Voor mannen als Vettel en Alonso wordt het een heel lang en zwaar seizoen als ze geen kans maken op de hoofdprijs.”

Stel zelf je vraag aan Anthony Kumpen

Vanaf de volgende GP, over twee weken in Bahrein, beslis jíj waar Anthony Kumpen over praat in zijn F1-column. Stel zelf je racevraag via www.hbvl.be/anthonyantwoordt en misschien komt jouw thema aan bod in onze weekendkrant. Wie weet win je er wel een mooie prijs mee!

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws