© Jan Van der Perre

Vader (50) blijft in cel na slag aan kleuterjuf

De raadkamer heeft dinsdagochtend de aanhouding van de 50-jarige man verlengd die vorige week een kleuterjuf geslagen zou hebben. De man ontkent de feiten maar blijft voorlopig dus in de gevangenis.

sare

“De raadkamer heeft de aanhouding van mijn cliënt bevestigd”, zegt advocaat Ergun Top die voor de vijftiger optreedt. “Er moeten nog bijkomende getuigen gehoord worden.” De 50-jarige verdachte werd vrijdag aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij wordt ervan verdacht een kleuterjuf in kleuterschool De Kameleon in de Constant Permekestraat op het Kiel in haar gezicht geslagen te hebben. Feiten die voorlopig gekwalificeerd zijn als ‘zware opzettelijke slagen en verwondingen aan pedagogisch personeel’.

De aanval zou donderdag na schooltijd hebben plaatsgevonden tijdens een gesprek tussen de man en de 53-jarige kleuterjuf. Een gesprek dat er kwam omdat de man ontevreden was over een straf die een van zijn kinderen gekregen had. Tijdens dat gesprek zou de vader de leerkracht minstens een slag in het aangezicht hebben gegeven, de vrouw raakte lichtgewond maar had geen onmiddellijke medische verzorging nodig. “Mijn cliënt ontkent de feiten, we zullen bekijken of we in beroep gaan tegen de beslissing van de raadkamer”, aldus meester Top. De verdachte verklaarde tijdens een verhoor dat de kleuterjuf tegen de deur was aangelopen en daardoor gewond was geraakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER