© REUTERS

Bayern München laat zege schieten tegen Real Madrid: alles te herdoen in return van halve finales Champions League

Bayern München is in eigen huis niet voorbij Real Madrid geraakt in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League. Het werd 2-2. Thibaut Courtois zat bij de Koninklijke voor het eerst op de bank sinds hij in augustus zijn kruisband scheurde.

Valerie Van Avermaet

Real Madrid was naar de Allianz Arena afgezakt met een duidelijke opdracht: een laag blok neerzetten en er af en toe in de omschakeling op snelheid uitkomen. Dat leverde net als in de vorige ronde tegen Manchester City resultaat op, want de Koninklijke ging met een 0-1-voorsprong rusten.

Een klasseflits van Toni Kroos had voor de Spaanse voorsprong gezorgd. Vinicius Jr trok Bayern-verdediger Kim Min-Jae met zich mee richting de middencirkel om daarna op het juiste moment in diens rug te duiken met zijn snelheid. Kroos had de plannen van zijn ploegmaat door en gaf op het perfecte moment de perfecte pass. Vinicius kon alleen op Neuer af en schoof de 0-1 binnen.

Bayern was nochtans de betere ploeg, maar Real is in de Champions League dodelijk efficiënt. De eerste kans van de troepen van Ancelotti was meteen prijs. De thuisploeg liet zich evenwel niet kennen en boog in de tweede helft de stand op enkele minuten tijd helemaal om.

Eerst kwam Leroy Sané goed naar binnen gesneden vanop rechts. Hij knalde het leer vanop de rand van de zestien in de korte hoek voorbij Real-doelman Lunin. Vier minuten later ging Musiala liggen in het strafschopgebied van de Koninklijke na een penaltyovertreding van Lucas Vazquez. De bal ging op de stip en Harry Kane legde de 2-1 in doel.

© REUTERS

Real was daarna even helemaal het noorden kwijt, maar Bayern slaagde er ondanks grote kansen niet in om de score verder uit te diepen. Ancelotti greep evenwel in en haalde zowaar Kroos en Bellingham naar de kant om Modric en Brahim Diaz in de strijd te gooien. Een paar minuten later kwam de gelijkmaker er. Opnieuw wees de ref naar de penaltystip. Dit keer na een fout van Kim Min-Jae op Rodrygo. Vinicius zette net als Kane een halfuur eerder de strafschop feilloos om.

Zo werd het uiteindelijk 2-2 tussen Bayern en Real. Alles kan nog in de terugwedstrijd volgende week.

Thibaut Courtois wuifde naar het publiek tijdens de opwarming. Hij zat voor het eerst sinds zijn blessure op de bank bij Real.© AFP

• Bayern München en Real Madrid blijven steken op een gelijkspel.
  • Vinicius maakte twee doelpunten.
  • Thibaut Courtois volgde mee vanop de bank.
Bayern München en Real Madrid blijven steken op een gelijkspel na een aangename wedstrijd. Real Madrid ging rusten met een 0-1-voorsprong na een doelpunt van Vinicius. Vroeg in de tweede helft keerde Bayern de score helemaal om met doelpunten van Sané en Kane (strafschop). Bayern leek de voorsprong niet meer uit handen te geven, maar in de laatste 10 minuten kreeg Real Madrid een strafschop. Vinicius maakte zijn tweede van de avond. Door het gelijkspel blijft het spannend voor de terugwedstrijd. Eindstand 2-2!
Vazquez krijgt een gele kaart na een trekfout.
Drie minuten extra tijd
Vinicius werkt netjes af vanop de stip en maakt de gelijkmaker!
Min-jae Kim krijgt nog geel voor zijn overtreding.
Strafschop voor Real Madrid!

Ook Real Madrid krijgt een strafschop! Kim Min-jae haalt Rodrygo neer en scheidsrechter Turpin wijst naar de stip!
Geen gelijkmaker!

Vinicius komt bij een snelle aanval oog in oog met Neuer, maar de doelman voorkomt de gelijkmaker met een knappe tussenkomst. Geen 2-2!
Dier van dichtbij!

Opnieuw krijgt Dier een kans. Dit keer kopt hij van dichtbij richting doel, maar zijn poging is te zwak en raakt niet tegen de netten. Real Madrid ontsnapt!
Kane net niet!

Mazraoui bereikt Kane in de zestien en die probeert het met een schot. Zijn poging is gekraakt en eindigt maar net naast de paal. Dier kopt wat later bij een hoekschop recht op Lunin. Bayern blijft de gevaarlijkste ploeg.
Kroos krijgt geel na een stevige overtreding.
Klap voor Real Madrid

Real Madrid weet het even niet en ondergaat het spel. Bayern heeft de controle over het spel en geeft weinig ruimte weg. Kunnen de bezoekers iets forceren? Of hangt de 3-1 al in de lucht?
Kane werkt netjes af vanop de stip! 2-1!
Strafschop voor Bayern!

Musiala gaat neer in de zestien na contact en scheidsrechter Turpin wijst meteen naar de stip! Strafschop voor Bayern! Harry Kane zet zich achter de bal. Brengt hij de thuisploeg op voorsprong?