© mdcl

Werken Van De Weyngaertplein gestart: “Aan dit tempo kunnen de Mariaburgse Feesten doorgaan op het plein”

Mariaburg -

De werken aan het Van De Weyngaertplein in Mariaburg zijn maandag van start gegaan. De grote veranderingen liggen momenteel nog op schema en zouden voor het bouwverlof klaar moeten zijn.

Margot De Clercq

Het Van De Weyngaertplein in Mariaburg moet worden aangepakt om het beter waterdoorlatend te laten. Met een groenere omgeving kan het regenwater beter in de bodem dringen.

Het was de bedoeling om samen met het plein ook de Leo Vermandellei onder handen te nemen tot aan de Kapelsesteenweg. Maar tijdens het bodemonderzoek is er vervuiling aan de Leo Vermandellei ontdekt. Er moet worden onderzocht wat er nodig is om de bodem te reinigen en die klus moet dan eerst worden uitgevoerd.

De oorspronkelijke werken werden daarom in twee fases opgesplitst, waarbij het plein eerst wordt aangepakt en de aannemer na het bouwverlof hopelijk aan de slag kan gaan op de Leo Vermandellei.

“Aan dit tempo zullen de werken zeker klaar zijn voor het bouwverlof dat van start gaat op 15 juli. Natuurlijk zijn de werken afhankelijk van het weer, maar het ziet er momenteel rooskleurig uit. Dat wil meteen ook zeggen dat de onrust opgeborgen mag worden: de Mariaburgse Feesten zullen naar gewoonte kunnen doorgaan op het Van De Weyngaertplein”, aldus districtsschepen Marc Elseviers (N-VA).

Wadi’s

Om het plein beter waterdoorlatend te maken, komen er twee wadi’s. Wadi staat voor Water Afvoer Drainage en Infiltratie. Om dit te bekomen zullen de stenen rond het Christusbeeld afgebroken worden en vervangen door struiken en een bloemenweide. Bij het basketbalveld komt de tweede wadi.

Het basketbalveld gaat naar de zuidzijde van het plein en zal een kwartslag draaien. De petanquebanen verhuizen naar de noordkant van het plein. De bomen die verplaatst moeten worden, zullen allemaal blijven. Als er toch een boom sneuvelt, zal die opnieuw aangeplant worden om hetzelfde aantal te bewaren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners