© ATV

Basketbalclub Willibies haalt 6.715 euro op via crowdfunding

Borgerhout/Antwerpen -

Het was spannend tot het einde, maar het is gelukt. De sociaal-sportieve basketbalclub Willibies uit de Kerkstraat heeft via een crowdfunding 6.715 euro opgehaald. Een fraai bedrag dat hen ademruimte geeft om hun sociale projecten verder te zetten.

Laurens Van Aert

“Onze mooie sociale projecten komen veelal tot stand dankzij subsidies.”, vertelde sportief medewerker Sébastien Larose eind maart aan Gazet van Antwerpen. “We zijn onder andere de stad en Sporting A erg dankbaar voor hun huidige steun. Maar naast subsidies is er geld nodig voor eenmalige activiteiten en steun die we onze jongeren willen bieden.”

LEES OOK. Basketbalclub Willibies organiseert crowdfunding: “Weinig tot geen financiële back-up voor sociale werking”

Om dat budget bijeen te krijgen, startten de Willibies begin dit jaar een crowdfunding. Het doel? 6.500 ophalen tegen 30 april. “Het was spannend tot het bittere einde. Maar dankzij enkele gulle schenkers haalden we de beoogde som binnen”, deelt Larose opgelucht mee. “We klokken af op 6.715 euro, een fraai bedrag.”

“Het geld geeft het ons iets meer speling voor extra projecten voor onze leden, zoals een zomerkamp. Die zijn erg relevant binnen onze werking, maar passen niet binnen het lopende subsidiedossier van de stad. We zijn opgelucht dat we nu ademruimte hebben”, besluit Larose.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Jong in Antwerpen