De Lentebraderie lokte heel wat mensen naar de binnenstad.© Leen Van de Sande

Zonnige eerste dag van Lentebraderie lokt heel wat mensen naar Mechelse binnenstad

Mechelen -

In de Mechelse binnenstad vond vrijdag de eerste dag van de Lentebraderie plaats. Het mooie weer en een recordaantal standhouders zorgden ervoor dat heel wat mensen naar de Dijlestad afzakten. Ook morgen, zaterdag, kan je nog tussen de kraampjes komen snuisteren.

De Lentebraderie is een traditie tijdens het Hemelvaartweekend in Mechelen. Ook dit jaar kun je op zoek gaan naar koopjes bij de lokale handelaars en kuieren tussen de kraampjes. Dat zijn er bovendien meer dan ooit. Een recordaantal van 140 kraampjes zorgden vrijdag tijdens de eerste dag van de braderie meteen voor een gezellige drukte in de binnenstad.

Dat kwam ook door de Drakenbootrace van het Hannah Arendt Instituut en de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker, die dit weekend allebei plaatsvinden in Mechelen. Ook morgen, zaterdag, kun je nog genieten van de Lentebraderie. Omwille van het grote aantal kramen werd de braderiezone uitgebreid met de Grootbrug en de Hanswijkstraat. Ook de Onze-Lieve-Vrouwestraat wordt dit jaar volledig ingenomen door de Lentebraderie.

Aan de bezoekers wordt gevraagd om zo veel mogelijk te voet of met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Automobilisten kunnen parkeren op de randparkings.

De braderie telt een recordaantal van 140 standhouders.© Leen Van de Sande

 (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners