© BELGA

Man uit As krijgt 2 jaar cel voor jarenlang verkrachten van stiefdochter

Een 53-jarige man uit As werd donderdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor het jarenlang verkrachten van zijn minderjarige stiefdochter. Telkens wanneer haar moeder werken was, vergreep de man zich aan het meisje.

ShDf

De feiten dateren vanuit de jaren negentig, toen het meisje in haar puberteit belandde. Eerder waren zij en haar stiefvader twee handen op een buik maar de vrouwelijke vormen die het kind kreeg, triggerden de seksuele gevoelens van de man. Het meisje was amper twaalf jaar oud op het moment dat de man toenadering zocht. Toen ze duidelijk maakte dat ze dit niet wou, bedreigde hij haar. Zo zou hij haar van de trap duwen. “Dat op zo’n jonge leeftijd horen, maakt je bang”, aldus haar advocaat tijdens de zitting. “Na vier jaar kon ze het toch niet langer verdragen. Ze stapte naar haar moeder maar die geloofde haar niet.”

2.500 euro

Het meisje besloot op zeventienjarige leeftijd van huis weg te lopen. Al snel belandde ze op het pad van drugs en alcohol. Ondertussen zit ze in de cel. “Ze is eindelijk in behandeling kunnen gaan. Er is hoop dat ze nog iets kan maken van haar leven.” De vrouw krijgt een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro toegewezen. Ze zal verder onderzocht worden door een gerechtsdeskundige om de werkelijke schade te bepalen.

Ondertussen heeft haar moeder toch gebroken met de man waardoor de moeder-dochterrelatie hersteld werd. De vijftiger kreeg twee jaar cel en werd voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer