De leerlingen leerden bij over de Europese Unie en over de natuur in het Vrijbroekpark.© Vrijbroekpark

Scholieren leren bij over Europa en natuur tijdens workshops Europa Xpert in Vrijbroekpark

Mechelen -

Leerlingen van verschillende scholen volgen deze maand de workshops Europa Xpert in het Vrijbroekpark in Mechelen. Tijdens deze educatieve daguitstap maken de kinderen niet alleen kennis met de werking en de impact van de Europese Unie, maar ook met het park en de natuur dicht bij huis.

De workshops van Europa Xpert zijn een initiatief van het informatiecentrum Europa Direct provincie Antwerpen. Tijdens een interactieve les leren de kinderen alles over de Europese Unie en nemen ook zelf de rol van Europese minister op zich. Tijdens een speciale ministerraad beslissen ze over de toekomst van plastic zakjes, werken ze aan een begroting en testen ze hun kennis tijdens een Europaquiz.

De workshops gaan door in het Vrijbroekpark, want de leerlingen leren niet alleen over de EU maar ook over de natuur. Tijdens een biosafari gaan ze op zoek naar kleine verborgen dieren die in de bomen, tussen de struiken of in het water van het park leven. Zo ontdekken ze hoeveel dieren en planten er eigenlijk aanwezig zijn in het park.

Bewustwording

“Met Europa Xpert willen we kinderen op een leuke en interactieve manier laten kennis maken met Europa en met de natuur in het Vrijbroekpark”, zegt gedeputeerde voor Europese Samenwerking Kathleen Helsen (CD&V). “Zo dragen we bij aan hun bewustwording van de wereld om hen heen en inspireren we hen om zelf een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.”

De workshops zijn gericht op leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Het programma is aangepast aan hun leeftijd en ieder jaar kiest het Vrijbroekpark voor een ander thema. Dit jaar ligt de focus op de biodiversiteit in het park. De primeur was donderdag voor de leerlingen van scholen uit Waarloos en Terhagen. De komende dagen nemen ook scholen uit Mechelen en buurgemeente Zemst deel.(svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners