VIDEO. Zeven familieleden opgepakt in drugsonderzoek in Beverlo en Lummen

Bij een grootscheeps politieoptreden zijn zaterdagavond zeven personen van dezelfde familie gearresteerd in het kader van een drugsonderzoek. De arrestaties vonden plaats op de Koolmijnlaan in Beverlo nadat eerder een wietplantage was ontdekt in een huis kortbij het oude gemeentehuis in de Linkhoutstraat in Lummen.

nv

Een tip leidde de speurders zaterdagavond naar het huis in de Linkhoutstraat in Lummen. Daar werd een wietplantage van om en bij de 260 plantjes aangetroffen. In Limburg worden om de haverklap dergelijke plantages ontdekt - meestal van een nog grotere omvang - maar de informatie dat een 41-jarige man die in Duitsland geseind stond voor zwaarwichtige feiten, betrokken was bij de teelt, leidde tot het massale en tot de tand gewapende politieoptreden.

De man stond namelijk geseind voor het uitzitten van een gevangenisstraf van meer dan tien jaar en als vuurwapengevaarlijk. Om die reden werd zijn handel en wandel gevolgd tot op de Koolmijnlaan in Beverlo. De man had plannen om met enkele familieleden op restaurant te gaan. Speciale eenheden van de politie stonden er te wachten om de geseinde man en zijn 52-jarige Nederlandse kompaan in te rekenen.

Samen met dit duo werden nog vijf andere familieleden in de boeien geslagen. Die vijf mochten na verhoor weer naar huis, de twee anderen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Uit het verdere onderzoek moet nog blijken welk aandeel alle betrokkenen hebben bij de drughandel.

Politie en parket zijn in het belang van het verdere onderzoek bijzonder karig met informatie.