© Google Street View

Onbekenden die fietser aanreden en vluchtten, zijn geïdentificeerd

De bestuurder en de passagier die maandag zijn weggevlucht nadat ze een fietser hadden aangereden op het kruispunt van de Luitenant Lippenslaan met de Binnensingel, zijn allebei geïdentificeerd. De bestuurder, geen onbekende voor de politie, is in opdracht van de onderzoeksrechter geseind. Hij is nog niet gearresteerd.

Dennis Van Damme

Fietser Stefan Huybrechts was maandagavond op weg naar zijn huis, in het centrum van Deurne, toen hij op het kruispunt van de Luitenant Lippenslaan met de Binnensingel werd aangereden door een zwarte Mercedes die het rood licht negeerde. De bestuurder en een andere inzittende wilden hem naar de kant slepen, maar werden tegengehouden door enkele getuigen omdat zij zagen dat het slachtoffer te veel pijn had. Daarna stapten de twee inzittenden weer in en reden ze de Ring op.

Omdat het om een huurauto gaat van een firma in Schilde, ging de politie Voorkempen ter plaatse in het bedrijf om de laatste huurder te achterhalen. Op basis van de track&trace-gegevens kon worden bevestigd dat de bewuste auto maandagavond inderdaad op de plaats van het ongeval was. De bestuurder is ondertussen dus geseind en ook de passagier is geïdentificeerd. Geen van hen is voorlopig gearresteerd, ze worden gezocht.

Stefan Huybrechts houdt verschillende gebroken ribben, een sleutelbeenbreuk en een klaplong over aan het ongeval. “De klaplong is zich aan het herstellen, maar vooral de gebroken ribben doen veel pijn”, zegt de echtgenote van Stefan Huybrechts. “Mogelijk moet hij aan zijn sleutelbeen ook nog worden geopereerd.”

De vrouw is verbolgen over het ongeval. “Wij zijn een echte fietsfamilie. En dan heb ik het niet alleen over tochtjes langs het jaagpad: wij gebruiken onze fiets dagelijks voor ons woon-werkverkeer. Doelbewust. En neen, wij zijn geen ‘geitenwollensokken’. Maar je blijft het zien: de fietser in deze stad is ondergeschikt aan de auto. Mensen razen maar door het verkeer en houden geen rekening met de rest. Ze vergeten dat het om ménsen gaat. Stefan is mijn echtgenoot, de vader van onze kinderen, een broer, een zoon. Net als vele anderen nam hij de fiets om sneller thuis te kunnen zijn. En als hij dan wordt aangereden, dan gaat de tegenpartij er zonder verpinken vandoor. Onbegrijpelijk vind ik dat.”