Vreugde kan niet op na de finish: Alison Jackson ontsnapt aan chaos in finale en wint sprint in Ronde van Spanje voor vrouwen

Canadees wielerkampioene Alison Jackson (EF Education-Cannondale) heeft maandag de tweede etappe gewonnen in de Ronde van Spanje voor vrouwen. Na een chaotische finale was ze de snelste in een pelotonsprint. Hongaars kampioene Blanka Vas (Team SD Worx-Protime) finishte als tweede en nam de rode leiderstrui.

Valerie Van Avermaet
Bron: BELGA

Na de ploegentijdrit van zondag ging de Vuelta Femenina verder met een overwegend vlakke etappe van 118 kilometer tussen Bunol en Moncofar. De Belgische rensters Valerie Demey en Audrey De Keersmaeker maakten deel uit van een vroege vlucht van zes, maar die werd gegrepen op de enige beklimming van de dag. Daar brachten de ploeggenotes van Marianne Vos topfavoriete Charlotte Kool in de problemen met een hoog tempo.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De laatste drie kilometer van de rit werden opgeschrikt door twee valpartijen, die het peloton verhakkelden. Na de chaos kwam er toch nog een pelotonsprint, waarin Jackson het haalde voor Vas, de Nederlandse Karlijn Swinkels en de Poolse Katarzyna Niewiadoma. Dat was de eerste seizoenszege voor Jackson, die na de finish geen blijf wist met haar vreugde. Vorig jaar boekte de 35-jarige Canadese haar grootste succes met winst in Parijs-Roubaix.

Dankzij de bonificatieseconden neemt Vas de rode leiderstrui over van de Italiaanse Gaia Realini. De Ronde van Spanje voor vrouwen duurt nog tot en met zondag. Morgen/dinsdag wacht een heuvelachtige etappe van 130 kilometer, die opnieuw op een sprint van een uitgedund peloton lijkt te zullen uitlopen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen