© Vlaams Belang TV, rr

Vlaams Belang-lijsttrekker spreekt over “stoute Mohamedjes”

Britt Huybrechts, Kamerlijsttrekker in Vlaams-Brabant, haalt de oude retoriek van haar partij Vlaams Belang van onder het stof: "In de recreatiedomeinen word je door groepen stoute Mohamedjes lastiggevallen.”

Met haar 24 jaar is Britt Huybrechts een van de jongste lijsttrekker voor de komende verkiezingen. Maar haar taalgebruik is dat van de Vlaams Belang-kopstukken van twintig jaar geleden. Terwijl voorzitter Tom Van Grieken zijn best doet om de scherpe kantjes van zijn partij af te vijlen, spreekt zij in een campagnevideo onomwonden over “stoute Mohamedjes”.

In een interview met het Youtubekanaal ‘Vlaams Belang tv’ krijgt Huybrechts vragen over migratie. Ze antwoordt dat de impact daarvan op heel wat vlakken zichtbaar is, onder meer wanneer het over veiligheid gaat. Als voorbeeld geeft ze de recreatiedomeinen. “In de vakantiedomeinen word je altijd door bepaalde jongerengroepen lastiggevallen”, aldus Huybrechts - bij het woord “jongeren” maakt ze met haar handen het symbool van aanhalingstekens. “In die groepen zit niet de brave Johannes van de wereld, maar wel de stoute Mohamedjes, die naar hier zijn gekomen zijn om boel te zoeken.”

De voormalige praeses van KVHV schuwt het typische taalgebruik van Vlaams Belang niet© BART DEWAELE

Huybrechts was eerder al praeses van de rechtse studentenvereniging KVHV in Leuven en was lokaal actief bij N-VA. Voor de komende verkiezingen is ze als nieuwkomer meteen lijsttrekker voor de Kamer in Vlaams-Brabant.

Niet enkel over de recreatiedomeinen grossiert ze in het ‘vuile’ taalgebruik van Vlaams Belang. Zo heeft ze het ook over ontwikkelingssamenwerking en het geld dat de Belgische overheid “liever uitgeeft aan de Derde Wereld dan aan de eigen mensen”. “Daardoor importeert de Belgische regering via de migratie niet enkel de Derde Wereld, maar maakt ze van België ook een Derde Wereldland.” (pl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer