Bartel Van Riet leert ons hoe we kunnen tegelwippen en vergroenen.© Joren De Weerdt

Klimaatcafé met Bartel Van Riet over tegelwippen en vergroenen

Turnhout -

In Café Madelon, boven café De Zwarte Ruiter op het Zegeplein, vindt woensdag 22 mei het eerste klimaatcafé plaats. Bartel Van Riet praat er over ontharden en vergroenen. Inschrijven kan nog tot 21 mei.

Het klimaatcafé wil inspireren en nodigt daarom diverse gastsprekers uit. Bartel Van Riet, abassadeur van het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen en van het Kempens project Tuinstraten, deelt zijn tips en vertelt over zijn ervaringen met onthardingswerken. De Turnhoutse tuinranger Leo Maes getuigt over onthardingsprojecten in Turnhout. De stad heeft ook een onthardingsambtenaar. Dat is Maud Van Haarlem. Zij stelt voor welke onthardingsprojecten stad Turnhout dit jaar uitvoert en legt uit hoe de stad je kan ondersteunen wanneer je zelf aan de slag gaat.

Schepen van Milieu Astrid Wittebolle is alvast enthousiast over het eerste klimaatcafé: “Onze inwoners krijgen praktische tips en inspiratie van de gastsprekers, maar ook van elkaar. In het café kan ook gezellig worden nagepraat met de gastsprekers. We organiseren dit jaar nog drie klimaatcafés, die allemaal gratis bij te wonen zijn.”

Omdat de plaatsen beperkt zijn, is vooraf inschrijven via de site wel noodzakelijk. (gvn)

www.turnhout.be/klimaatcafé-vergroenen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout