Dan toch geen staking op luchthaven Charleroi donderdag: directie bereikt akkoord met vakbonden

© BELGA

De staking van het personeel van de luchthaven van Charleroi, gepland op donderdag, is van de baan. De directie en de vakbonden hebben woensdag een akkoord bereikt. De luchthaven zal donderdag normaal functioneren, laat de directie woensdagmiddag weten.

mts
Bron: BELGA

Het personeel van de luchthaven van Charleroi kondigde dinsdagmiddag aan dat ze donderdag zouden staken. Meer dan 17.500 vertrekkende passagiers en 94 vluchten zouden worden getroffen. 

Dinsdagavond kwam er na een overleg nog geen oplossing uit de bus. Woensdag is er kennelijk voldoende water bij de wijn gedaan om de staking van donderdag toch nog te vermijden. Vrijdag gaat het overleg verder.

Het rommelt al enige tijd op de luchthaven van Charleroi. Het personeel klaagt over pesterijen door leidinggevenden. Vorige week nog trachtte de directie het dossier te ontmijnen, door aan te kondigen dat ze twee geviseerde managers een andere taak zal geven. Maar bij de vakbonden bleef er kritiek omdat de maatregel voorlopig preventief is en het onderzoek nog maanden zou duren. Daarnaast wordt ook gewag gemaakt van een hoge werkdruk en slechte sociale dialoog op de luchthaven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen