Joost Klein moet in juni voorkomen in Zweden: “Hij ontkent elk strafbaar feit”

De Nederlandse artiest Joost Klein moet zich begin juni melden bij de rechtbank in het Zweedse Malmö voor het voorval tijdens het Eurovisiesongfestival vorige week. Dat heeft zijn advocaat Jan-Åke Fält aan Zweedse media gezegd. Het lokale Openbaar Ministerie en de rechtbank kunnen het nieuws niet bevestigen.

red
Bron: De Telegraaf, Belga

De Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival raakte tijdens het evenement betrokken bij een incident, waarbij hij iemand zou hebben bedreigd. De advocaat zegt daarover dat Klein de camera van een fotograaf had weggeduwd, maar dat de artiest ontkent deze persoon te hebben bedreigd.

LEES OOK. Niet alleen Songfestival-baas besliste over diskwalificatie Joost Klein, ook 15 andere partijen betrokken

Klein werd na het incident gediskwalificeerd en de Zweedse politie begon een onderzoek. Volgens Zweedse media is dat onderzoek nog niet klaar. Wel moet de zanger zich begin juni volgens zijn advocaat melden bij de rechtbank in Malmö voor het voorval. Kleins advocaat zegt ook dat ze verzoeken om een aantal Nederlanders te horen. “Ik zie de kans op vrijspraak als goed.”

Joost Klein heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de gebeurtenissen.

LEES OOK. “Hij zei meteen: ‘Sorry, sorry, sorry’”: steeds meer details over incident met Joost Klein op Eurovisiesongfestival

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER