Een plannetje van de nieuwe, tijdelijk situatie.© rr

Ooststatiestraat loopt door nieuwe fase werken Astridlaan tijdelijk dood

Kontich -

De riolerings- en wegenwerken voor de heraanleg van de Koningin Astridlaan (N1) in Kontich gaan vanaf maandag 27 mei een nieuwe fase in. Dat houdt in dat de Ooststatiestraat voor een veilige uitvoering van de werken tijdelijk doodlopend wordt.

De Ooststatiestraat wordt aan de oostzijde (zijde Lint) afgesloten van 27 mei tot en met 7 juni. Het verkeer naar Lint volgt een wegomlegging via de Duffelsesteenweg, Duffelshoek, Holle Weg, Kapelstraat en Kauwlei. Het verkeer richting Kontich moet omrijden via de Kauwlei, Pronkenbergstraat en de Duffelsesteenweg. De knip in de Bautersemstraat (oostzijde) en de Kleine Meylstraat blijft gelden. Alle andere zijstraten op de N1 blijven bereikbaar.

Op de N1 zelf kan het plaatselijk verkeer door in beide richtingen op twee versmalde rijstroken waar een maximumsnelheid van 30 km per uur geldt. Het doorgaand en zwaar verkeer volgt in beide richtingen de wegomlegging via de E19 en de N173.

De fietsers en voetgangers kunnen nog de N1 van en naar de Ooststatiestraat oversteken. Op de N1 zelf blijft aan de oneven zijde fietsverkeer in beide richtingen mogelijk. De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van het busvervoer van De Lijn. Raadpleeg daarvoor best de routeplanner van De Lijn.

(bar)

Alle info op www.kontich.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners