Boer Andreas hield iedereen voor de gek.© rtl

Bizarre rel in Duitse ‘Boer zkt vrouw’: “Mijn zoektocht naar de ware liefde was nep”

Een plottwist voor de kijkers die zelfs de makers van het programma niet hadden zien aankomen. Maandenlang zijn ze voor de gek gehouden door een deelnemer.

Dit voorjaar kon de Duitse kijker in Bauer sucht frau kennismaken met boer Andreas. Hij woont in het verre Guatemala, en de cameracrew en kandidaten vlogen over en weer voor de opnames. Alles leek te verlopen zoals het altijd gaat in het realityprogramma. Tot vrijdag plots de bom barstte, want Andreas deed een schokkende mededeling op zijn Instagram-account. Alles bleek in scène gezet; hij zocht helemaal geen vrouw. Meer zelfs: hij gaf zonder enige schaamte toe dat hij al getrouwd was.

LEES OOK.Dat zagen de mannen niet aankomen, boerin Sanne past voor de citytrip: “Voorlopig is er niemand nieuw in mijn leven”

RTL Duitsland zit enorm verveeld met deze kwestie. “Deelnemers aan het programma moeten alleenstaand zijn”, klinkt het. “Boer Andreas heeft dit ook meerdere keren aan de productie bevestigd en dit contractueel gegarandeerd.” De omroep stelt dat er nooit aanwijzingen waren voor de leugen van Andreas en benadrukt verder dat het staat voor “authentieke verhalen, echte gevoelens en de echte zoektocht naar liefde”.

Het waren kandidaten Elke (62) en Petra (57) die voor Andreas naar Guatemala vlogen en er een week op de boerderij verbleven. Andreas verklaarde toen voor beide dames gevoelens te hebben. Hij zegt ook dat zowel de zender als de dames mee in zijn bizarre complot zaten, maar de andere partijen ontkennen. Waar zijn vrouw was tijdens de opnames is ook onduidelijk.(tove )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER