Mountainboarders in De Schorre tijdens Xtreme Xperience.© We Have Heart

Skaters en nieuw punckrockfestival wijden vernieuwde Nest in De Schorre in

Boom -

Het Nest, de urban sports zone in De Schorre in Boom is uitgebreid met een nieuwe skatebowl. Die wordt vrijdag 10 mei officieel ingehuldigd met workshops en demo’s. Een dag later heet het nieuwe punckrockfestival PunX In The Pit de liefhebbers welkom in de vernieuwde zone.

Het recreatieve Nest, de kleinere put in het provinciaal recreatiedomein, kreeg het voorbije jaar een facelift met de inrichting van een urban sports zone en een groenere aankleding. Ook om evenementen te organiseren en beter te faciliteren, werden aanpassingen uitgevoerd. Blikvanger is een gloednieuwe skatebowl die in samenspraak met jongeren vorm kreeg.

De nieuwe attractie wordt op vrijdag 10 mei feestelijk geopend. Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan verschillende workshops zoals mountainboarden, longboarden, skateboarden, step, one wheel en free running. De workshops vinden plaats van 12.30 tot 16 uur. Na een officieel gedeelte met demo’s van getalenteerde skateboarders Toon Dierx, Maarten Van Den Bossche en Toon Moerenhout gaat vanaf 16.30 uur de wedstrijd Best trick van start.

Onder meer Heideroosjes is van de partij op PunX In The Pit.© Maarten De Bouw

Een dag later strijkt PunX In The Pit er neer, een nieuw festival, waar de muziek hand in hand gaat met skateplezier. De organisatoren halen hiervoor bekende punk(rock) bands naar De Schorre waaronder Dog Eat Dog, Heideroosjes, Janez Detd, Deez Nuts, No Fun At All, Apes of the State en de lokale helden van Rupelsoldaten. “Bereid je voor op een verrassende dag vol skaten, punkrock, plezier en onvergetelijke ‘hangs’ in een adembenemende setting”, zegt organisator Kim Vervoort.

Tickets voor PunX In The Pit zijn al beschikbaar vanaf 26,5 euro met kortingstarieven voor inwoners van Boom.

(bar)

www.deschorre.be, www.inthepit.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners