© MMD

Atletiekpiste vier keer belaagd door vandalen

Onbekenden hebben afgelopen weekend tot viermaal toe de omheining stukgeknipt van de atletiekpiste van Atletiek Vereniging Toekomst in Mariaheide.

mmd

Voorzitter Ronald Sevenich: “Op de nationale feestdag organiseerden we internationale atletiekwedstrijden, met zelfs atleten uit Duitsland en Australië. Voor het polsstokspringen huurden we materiaal, zoals extra dikke kussens waarop de sporters moeten neerkomen. We dragen een verantwoordelijkheid tegenover de gehuurde materialen en dus beslisten we een opening in de omheining vier dagen dicht te maken”, beschrijft hij. Die opening, gemaakt in overleg met het gemeentebestuur, moet jongeren toelaten tot de atletiekpiste. “Vlak naast de piste is er een sportveld. Omdat de bal al eens over de draad vliegt, hebben we de opening toegelaten. Zo kunnen de jongens hun bal weer halen. Maar het is niet de officiële ingang van de atletiekpiste. Dus sloten we ze nu tijdelijk, met een bord waarom. Maar dat is blijkbaar bij sommigen in het verkeerde keelgat geschoten.”

Hangjongeren

Tot viermaal toe is de draad in de opening kapotgemaakt. “Om de gehuurde kussens niet open en bloot te laten liggen op het sportveld besloot ons bestuur ze ook af te schermen met dranghekken. Die werden extra stevig met elkaar verbonden. Het heeft niet mogen baten. Op de dag van de wedstrijden zagen we dat de draad weer doorgeknipt was, de omheining rond de kussens was vernield en de beschermdoeken deels weggetrokken. Het was ook laf dat onbekenden glas hebben stukgegooid op de atletiekpiste. We hebben met de bestuursleden alle scherven opgeruimd zodat zich niemand kan verwonden. Wat de daders betreft, gaan we geen steen werpen. Al hebben we vermoedens over hangjongeren die hier opduiken.”