© Photo News

Tim Wellens wint koninginnenrit in China: kroont zich tot nieuwe leider

Tim Wellens heeft de vierde rit in de Ronde van Guangxi gewonnen. De man van Lotto Soudal was de beste in de groep en kroonde zich door zijn zege ook meteen tot de nieuwe leider. Het is de eerste overwinning voor Lotto Soudal na drie eerdere zeges voor Quick-Step.

mige

De 26-jarige Truienaar wist zich in de slotklim van een lastige etappe van 151 kilometer te bewijzen tegenover Bauke Mollema en Nicolas Roche. Hij won de koninginnenrit en wist zich meteen tot de nieuwe leider van de Chinese Ronde van Guangxi te kronen. Wellens neemt daarmee de leiderspositie over van Fernando Gaviria.

De overwinning van Wellens komt niet geheel onverwacht. Na drie massasprints was de bergettape een kolfje naar zijn hand. Al was het even nagelbijten toen Victor Campenaerts met drie andere renners in het begin van de rit al snel ervandoor ging en een voorsprong van zo'n 8 minuten bij elkaar sprokkelde. Het peloton haalde Campenaerts echter in bij de slotklim. Na een laatste mislukte poging van Campenaerts om weg te fietsen en een massale valpartij waarbij Wilco Kelderman en Jakob Fuglsang ondermeer slachtoffer werden, demarreerde Wellens. Mollema probeerde Wellens nog bij te benen, maar zonder resultaat. Wellens kwam als eerste uit de bocht en pakte daarmee niet alleen de zege maar ook de leiderstrui.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer