Belle Perez heeft heel wat te vieren dit jaar.© Boumediene Belbachir

Belle Perez zorgt voor warmbloedig Vlaams volksfeest op Marktplein

Wijnegem -

Of ze De Vlaamse Leeuw in het Spaans zal zingen, is niet bekend. Maar vast staat dat Belle Perez op zondag 7 juli de Vlaamse Feestdag in Wijnegem komt opluisteren.

Dat gebeurt op het Marktplein vanaf 14 uur waar afscheidnemend burgemeester Leen Wouters (N-VA) de inwoners uitnodigt voor een volksfeest. Het begint met kinderanimatie en volksspelen. Daarna zingen Eurosong-legende Vanessa Chinitor en Dirk Bauters het volk toe. Wat later galmen de diepe stemmen van het mannenkoor de Netezonen uit Lier over het plein.

Om 17 uur en voor iedereen die hiervoor inschrijft zich in de rij zet voor de barbecue, komt hoofdact Belle Perez optreden. De Limburgse met Spaanse roots viert op 8 november in het Sportpaleis dat ze al 25 jaar op de planken staat met als absolute begin de deelname aan Eurosong met ‘Hello world’. Op 7 juli komt ze op een paar kilometer van de grote concert zaal dus opwarmen in Wijnegem.

De zangeres won liefst vijf keer de Radio 2 Zomerhit. De eerste keer was met You and me, een duet met Nederlander Jody Bernal. Later volgden de meezingers Enamorada, Light of my life, Ave Maria en Que viva la vida.

Koninklijke harmonie de Wijngaard vrijheidsvrienden en The Scindals sluiten het hopelijk zonovergoten Vlaamse volksfeest in Wijnegem af. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners