© AFP

Minstens vijf gewonden bij schietincident in Malmö

In de Zweedse stad Malmö heeft een onbekende schutter het vuur geopend in het centrum. Volgens de lokale politie vielen daarbij minstens vijf gewonden. De dader zou nog voortvluchtig zijn.

evdg

Getuigen meldden aan de krant Aftonbladet dat ze omstreeks 18.15 uur vijftien tot twintig schoten hoorden. De feiten deden zich voor vlak bij een politiecommissariaat, en agenten waren onmiddellijk ter plaatse. Er werden vijf mensen naar het ziekenhuis gebracht. Hoe erg die gewonden eraan toe zijn, is nog niet duidelijk.

De politie zoekt momenteel getuigen. “De omgeving is afgesloten”, aldus een politiewoordvoerder. “We zijn bezig met ondervragingen, en we zullen de gewonden ook ondervragen als ze willen of kunnen spreken.” De politie voegde er nog aan toe dat er geen reden is voor onrust. Er is nog geen duidelijkheid over een motief voor de schietpartij.

Er waren op het moment van de schietpartij veel mensen in de op een na grootste stad van Zweden op de baan om de overwinning op het WK in Rusland te vieren. Of de schietpartij daar iets mee te maken heeft, is niet bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer