Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © ANP

Vakbond roept arbeiders transportsector op om op 27 maart in Brussel te betogen tegen sociale dumping

De vakbond UBT (Union Belge du Transport)-FGTB roept alle arbeiders in de transportsector op om op 27 maart in Brussel te betogen tegen de plaag van de sociale dumping. De vakbond stelt vast dat die plaag in ons land blijft woekeren in de transportsector.

18 reacties

  • Lodewijk Placklé

    5 jaar geleden
    Ik ken er zo al 5 die Oosteuropese chauffeurs in dienst hebben die een bureel in Polen hebben
  • Sabine verdonck

    5 jaar geleden
    De sociale dumping is er gekomen dank zij de vakbonden, met hun hoge eisen. Ga de mensen in de ex-Oostbloklanden maar les geven en duidelijk maken dat het hier niet beter is voor hen. Betoog ginder en niet Brussel waar men bezig is met de boel uit te mesten.
  • Benny Deridder

    5 jaar geleden
    Ik hoop dan maar dat geen enkele vakbonder uit principe aankopen doet bij keten als primark etc .... Want die producten worden ook door sociale dumping gecreëerd...
  • Erik Maes Work

    5 jaar geleden
    @Johan Apartide; dus mensen uitbuiten en behandelen als slaven mag? Duidelijke Europese regelgeving tegen deze parktijken dat hebben we nodig!
  • Koen Van Acker

    5 jaar geleden
    Minstens 15 jaar te laat
  1. EXCLUSIEF. Wetenschapper ontwikkelt techniek om hersentumor die haar mentor leven kostte te bestrijden: “Ik wil patiënten geen extra maanden, maar jaren geven”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Wetenschap­per ontwikkelt techniek om hersentu­mor die haar mentor leven kostte te bestrijden: “Ik wil patiënten geen extra maanden, maar jaren geven”

    Een van de meest gevreesde hersentumoren is de glioblastoom, een zeer agressieve en ongeneeslijke kanker die ontstaat in onze hersencellen. Wetenschapper Yanti De Visser wil met haar onderzoek deze tikkende tijdbom helpen te ontmantelen of op zijn minst stevig te vertragen. Samen met kankeronderzoeker Pieter Van Vlierberghe, die zelf een glioblastoom had, startte zij dit hoopvol project op. Voor hem kwam dit onderzoek te laat, maar dat maakt De Visser vastberadener dan ooit om door te zetten en te blijven vechten voor alle toekomstige patiënten. HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters sprak met haar over haar onderzoek, promotor en hoop.