Eén van de trajectcontroles komt op de Horstebaan ter hoogte van het kruispunt met de Listdreef.
Foto: Ewoud Meeusen

Twee nieuwe trajectcontroles in Schoten: één op plek waar Loes (7) drie jaar geleden verongelukte

In Schoten komen er dit najaar twee nieuwe trajectcontroles, één op de Alice Nahonlei en ook één op de Horstebaan. Dat is de weg waar drie jaar geleden een meisje van 7 jaar is verongelukt. Ze werd aangereden door een auto toen ze overstak met haar fiets. Op de wegen waar de trajectcontroles komen, geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

De twee nieuwe trajectcontroles komen er op de Horstebaan (tussen de Listdreef en de Amerlolaan) en op de Alice Nahonlei (tussen de Nachtegalenlei en de rotonde Wezelsebaan). Op de Horstebaan liet drie jaar geleden Loes (7) het leven bij een verkeersongeval. Dat gebeurde ter hoogte van de kruising met de Amerlolaan. Ze werd aangereden door een auto toen ze de weg wilde oversteken met haar fiets.

Het kruispunt waar dat dodelijk ongeval gebeurde, is intussen al veiliger gemaakt, onder meer met verkeerslichten. Maar volgens burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) wordt er toch nog vaak te snel gereden. "Na het tragisch overlijden van Loes zijn er extra raadscommissies Mobiliteit geweest waarin de raadsleden van Schoten beslist hebben dat ook een trajectcontrole nodig is. We hopen dat de infrastructuur nog voor de zomer geplaatst kan worden en dan kan de trajectcontrole normaal gezien in het najaar in werking treden."

Op de wegen waar de trajectcontroles komen, geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Bij zo'n trajectcontrole wordt je gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand gemeten.

Meest gelezen