Twee doden en dertien gewonden bij schietpartij in Toronto, schutter gedood

Bij een schietpartij in de Canadese stad Toronto zijn twee doden en dertien gewonden gevallen. De schutter is gedood in een vuurgevecht, dat bevestigt de politie van Toronto.

De schietpartij deed zich zondagavond omstreeks 22 uur (maandagochtend 5 uur Belgische tijd) voor op Danforth Avenue, een drukke straat in het stadsdeel Greektown. Daar werden vijftien mensen neergeschoten met een pistool.

Twee mensen (één van hen een jonge vrouw) kwamen om het leven, één jong meisje verkeert nog in “kritieke toestand”. De schutter kwam om bij een vuurgevecht met de politie, dat alles werd bevestigd door politiechef Mark Saunders. Dertien (zwaar)gewonde slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jody Steinhauer vertelde aan de Canadese televisiezender CBC dat ze met haar gezin in een restaurant was toen ze “tien tot vijftien knallen hoorden als die van vuurwerk. Toen mensen voorin begonnen te schreeuwen, werd ons verteld dat we moesten maken dat we wegkwamen via de achteruitgang.” Volgens getuigen werden minstens 25 schoten afgevuurd.

Toenemend geweld

Toronto kent de jongste tijd toenemend geweld en schietpartijen, meestal veroorzaakt door bendes. Sinds het begin van het jaar werden in Toronto 212 schietpartijen geteld, die aan 26 mensen het leven hebben gekost, tegen 188 schietincidenten met 17 doden in dezelfde periode vorig jaar.

De premier van de provincie Ontario, Doug Ford, heeft via Twitter afstand genomen van een “vreselijke gewelddaad met vuurwapens in Toronto”, en zijn deelneming betuigd aan de slachtoffers en hun naasten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AFP

© AP

© AP

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer