dinsdag 22 mei 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Tenniscentrum Alken met Lien en Evi Nulmans, Mele Bammens en Marie Boussu, geflankeerd door Isabel Otte, Marie Vandebroek, Valeria Makarova en Annouk Donné van Excelsior Hasselt.  Karel Hemerijckx

TENNIS

Dames TC Alken spelen voor het eerst nationaal

“Meteen een schot in de roos”

Voor de vierde keer op rij wonnen de dames van Tenniscentrum Alken hun wedstrijd in derde nationale met 5-1. Ditmaal was het puntenloze Excelsior Hasselt een maatje te klein. Het team van kapitein Mele Bammens speelt in september de eindronde. “Het is de eerste keer dat we in nationale aantreden en het is meteen een schot in de roos”, vertelt Mele trots.

Mele speelt samen met de zusjes Evi en Lien Nulmans, Nynke Hamburg en Marie Boussu. “De voorbije jaren heb ik altijd gewestelijk gespeeld maar nu hadden wij voldoende punten om het eens nationaal te proberen”, zegt ze. “Ik had wel niet verwacht dat het elke wedstrijd zo vlot zou gaan. Voor aanvang van de derby tegen Excelsior hadden we ons ticket al beet.”

“Tenniscentrum Alken telt veel damesploegen dit seizoen. Twee ploegen in tweede gewestelijke en eentje in eerste gewestelijke. Zij zijn overigens al kampioen omdat er maar één inschrijving was”, verduidelijkt Bernard Knapen. “Wij organiseren al enkele jaren twee vijfsterrentornooien, met Kerstmis en Pasen. Die traditie blijft behouden maar daarnaast willen we met de club zelf op een hoger niveau geraken. Vandaar het initiatief om te starten in derde nationale maar we gaan zeker geen ploeg kopen. De zusjes Nulmans zijn vaste klanten van ons sterrentornooi en ze hadden geen ploeg dit seizoen. Zo is de bal aan het rollen gegaan. Nynke Hamburg speelt sinds vorig jaar al bij ons. Het is zeker de bedoeling om onze eigen meisjes, zoals Bammens en Boussu, de kans te geven om op een hoger niveau te spelen. Ik moet Mele trouwens een pluim geven als kapitein. Ze doet dat voortreffelijk. Dank zij haar hangt de ploeg heel goed samen. Dat is héél belangrijk.”

Weer knap van Coustoulas

Buiten de provinciegrenzen - in het Slovaakse Piestany meer bepaald - heeft Sofia Costoulas haar visitekaartje dan weer afgegeven. Zoals bekend woont en traint de 13-jarige sinds vorig jaar in Cannes. Ze won het Tennis Europe tornooi (grade 1) bij de 14-jarigen in het Slovaakse Piestany zonder setverlies. Op zaterdag 26 mei (13.30u) speelt ze nog eens in België (David Lloyd Club Ukkel). In het kader van de Champions Tour speelt ze een demonstratiewedstrijd tegen de Nederlandse belofte Madelief Hageman. De Champions Tour is een reeks van tornooien in verschillende steden met deelname van enkele iconen zoals John McEnroe, Henri Leconte en Kim Clijsters.

De heren van Tennisdel Genk verzekeren het behoud

In eerste nationale wonnen de heren van Tennisdel Genk het degradatieduel van TC Vautour met 6-3 zodat ze ook volgend seizoen nog in de hoogste reeks uitkomen. Bij de dames 1 eindigde de topper tussen TC Embourg en KTC Diest op een gelijkspel (3-3). Beide ploegen blijven daardoor ongeslagen en gaan door naar de eindronde. De volgende Limburgse clubs konden zich plaatsen voor die eindronde begin september:

D1: KTC Diest

D3: GT Tessenderlo, Tenniscentrum Alken, TC De Boneput en TC Wimbledon.

H1: KTC Diest en TC Tenkie.

H3: TC Maaseik

H4: Lommelse TC en TC Tenkie. (jmu)

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws